Bunătăți din ciuperci, la Local Farmers’ Market Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

Bunătăți din ciuperci, la Local Farmers’ Market

O expozantă la Local Farmers’ Market, ediția din luna noiembrie, a fost Horváth Júlia, producătoare de ciuperci și produse din ciuperci Pleurotus.

Horváth Júlia comercializează diferite produse bazate pe ciuperca Pleurotus, cum ar fi pateuri, murături, creme pentru sandwich, și chiar și ciorbă de burtă „falsă”. Acestea vin apoi în game largi de arome, cum ar fi cu ardei, cu măsline și busuioc, cu roșii, cu spanac, și cu altele.

Ciuperci cultivate în Praid

„Ciupercile noastre sunt crescute de către mine și familia mea în Praid”, a declarat producătoarea.

„Din moment ce nu sunt din pădure, nu există riscul de a fi necomestibile. Sunt și foarte sănătoase față de cele sălbatice”, a explicat Horváth Júlia.

Idee „de pe timpul facultății”

„Visul soțului meu a fost să cultive ciuperci. Venea acasă pe timpul facultății și era frustrat că nu găsea ciuperci în pădure”, a povestit Horváth Júlia.

„Producția de ciuperci am început-o de aproximativ 7 ani. Însă ciupercile nu le putem vinde crude, pentru că nu rezistă mai mult de două-trei zile, așa că ajut și eu, pe partea de prelucrare în produsele pe care le vedeți”, a mai spus antreprenoarea.

Alex Ionuț ORBAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE