Sfaturi de utilizare a aparatul de aer condiționat pentru mămicile mureșence! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

Sfaturi de utilizare a aparatul de aer condiționat pentru mămicile mureșence!

Sfaturi de utilizare a aparatul de aer condiționat pentru mămicile mureșence!


Dacă te pregătești pentru venirea pe lume a primului tău copil, probabil ești deja preocupată de cum va arăta camera micuțului, ce nume să îi pui în acest spațiu, ce haine să îi cumperi și ce jucării să alegi. Entuziasmul este dublat de eforturi financiare, dar și de planificare și reamenajare a întregii case, pentru a acomoda încă un suflet în căminul familiei tale. 

 

Iată 3 sfaturi de care poți ține cont pentru ca încăperea să fie sigură și primitoare pentru bebelușul tău:

 

  • Copilul nu trebuie să stea în cameră atunci când aparatul de aer condiționat funcționează

Medicii ORL-iști sunt de părere că, atât adulții, cât și bebelușii, nu ar trebui să stea în preajma aparatului de aer condiționat atunci când acesta funcționează, deoarecele efectele pot fi dăunătoare, mai ales dacă îl lăsăm pornit pe timpul nopții. Tot aceștia recomandă să le folosești pentru a te răcori atunci când situația o cere. În mod ideal, camera ar trebui răcită înainte ca bebelușul să stea acolo, pentru a evita ca acesta să capete o viroză respiratorie de la expunerea prelungită la curenții de aer rece. Bebelușii nu au un sistem de reglare a temperaturii corporale dezvoltat încă, așa că, fie că sunt lăsați la temperaturi ridicate, fie că vor sta în frig, ei nu vor avea capacitatea de a se adapta mai mult de câteva minute la diferența de temperatură. 

 

  • Igienizează aparatul de aer condiționat

În interiorul aparatului de aer condiționat, dacă acesta nu este curățat sau este foarte vechi, pot exista bacterii, pe care le va împrăștia în aer în momentul funcționării. Una dintre ele poate avea efecte letale asupra bebelușului și anume Legionella Pneumophila, bacterie care poate da infectii pulmonare severe, inclusiv adulților. De aceea, se recomandă curățarea filtrelor cât mai des, sau, dacă vrei să folosești un dispozitiv nou, încearcă aparatele de aer condiționat din oferta Hornbach, pentru a-ți dota casa cu o instalație nou-nouță și lipsită de riscurile utilizărilor anterioare! În plus, poți găsi în ofertă un aparat mobil pe care îl poți muta cu ușurință dintr-o încăpere într-alta atunci când nu vrei să deranjezi copilul din somn pentru a-l muta în altă cameră.

 

  • Nu folosi temperatura minimă de răcire a aparatului 

Ideal este să păstrezi o temperatură constantă de 22-25 de grade Celsius în camera copilului, eventual ținând aerul condiționat pornit într-o altă încăpere a casei și optând pentru haine din țesături naturale, ușoare, care să nu încingă pielea bebelușului. Nu lăsa aparatul să funcționeze toată ziua și, mai ales, nu la o temperatură minimă. În plus, chiar dacă ai ventilat și răcorit camera foarte bine înainte de a aduce copilul aici, peste noapte, ai grijă să îi acoperi piciorușele cu o păturică.

 

Acestea sunt cele trei reguli esențiale de care e bine să ții cont pentru a folosi acest aparat de în siguranță în preajma bebelușului. Același lucru privind aerul condiționat se aplică și în cazul instalației de ventilație din mașină, pe care e bine să o răcești înainte de a aduce copilul în interior, iar pe parcursul călătoriei, nu lăsa ca acest curent rece să bată direct asupra prichindelului, ci direcționează-l astfel încât să bată de jos. 

 

Sursa foto: www.shutterstock.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE