Recomandările polițiștilor pentru sezonul rece Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Recomandările polițiștilor pentru sezonul rece

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis marți, 13 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, mai multe recomandări adresate participanților la trafic, având în vedere avertizările meteorologice emise în această perioadă.

În condițiile unui carosabil umed, sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei, conducătorilor auto li se recomandă să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, să fie mai atenți și calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului și să efectueze fiecare manevră după o asigurare temeinică. De asemenea, pentru deplasarea în siguranță, aceștia trebuie să coreleze maniera de condus cu specificul suprafeței carosabile și trebuie să evite acționare bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, întrucât autovehiculul poate derapa. Conducătorii auto sunt sfătuiți să utilizeze frâna de motor atunci când rulează pe un carosabil alunecos și să nu efectueze depășiri riscante.

,, Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc. Echipaţi-vă corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiţii de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopata, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional”, se menționează în comunicat.

În ceea ce privește pietonii, aceștia sunt sfătuiți să circule doar pe trotuare, să traverseze strada doar în locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi.

Totodată, șoferii sunt sfătuiți să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, înainte de a pleca la drum, utilizând secțiunea Infotrafic, disponibilă la adresa: https://www.polițiaromana.ro/ro/info-trafic.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE