Joia Muzeală, la trei secții ale Muzeului Județean Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Joia Muzeală, la trei secții ale Muzeului Județean Mureș

Departamentul de Comunicare și PR al Muzeul Județean Mureș a anunțat miercuri, 11 august, prin intermediul unui comunicat de presă, lansarea programul pilot Joia Muzeală.

Vizită la Muzeu, seara

Potrivit reprezentanților Muzeului Județean Mureș, Joia Muzeală s-a născut dintr-un studiu realizat în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2021, unde foarte mulți vizitatori și-au exprimat dorința de a vizita Muzeul seara, după programul normal/cotidian.

”Acest studiu ne-a arătat că fluxul cel mai mare de  vizitatori  în Noaptea Muzeelor a fost între orele 19.00 – 22.00. Pentru început, în luna august, programul pilot Joia Muzeală se va desfășura în fiecare zi de joi, de la ora 19.00, în trei spații muzeale diferite: în Cetate la Secția de Istorie, în Palatul Toldalagi la Secția de Etnografie și Artă Populară și în Palatul Culturii, la Secția de Artă. Publicul țintă vizat este format din tineri cu vârsta peste 14 ani și adulți, localnici și turiști, pasionați de istorie, artă și cultură în general. Muzeul Județean Mureș dorește să ofere acestui public țintă o alternativă de petrecere a timpului liber la muzeu – în afara orelor de vizitare”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, programul pilot Joia Muzeală este menit să desfășoare cele mai îndrăgite activități ale muzeului, tururi ghidate în spații expoziționale, și alte tipuri de activități recreative și educative ”care să sporească interesul vizitatorilor fideli și al celor care nu reușesc să ne viziteze din cauza programului cotidian încărcat.”

”Intrarea la evenimentele programului Joia Muzeală se face pe bază de bilet, tariful de vizitare este afișat în incinta fiecărui spațiu muzeal în parte”, au mai transmis reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Sandu TUDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE