Brazii de Crăciun, ofertă pentru toate buzunarele Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 374 Vizualizări

Brazii de Crăciun, ofertă pentru toate buzunarele

Mirosul sărbătorilor de iarnă este combinația perfectă între mirosul de brad, sarmale și vin fiert cu scorțișoară. Majoritatea familiilor își creează o atmosferă de vis în propriile locuințe, iar pomul de Crăciun a fost mereu și este piesa de rezistență din fiecare casă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Oferta din acest an este stufoasă în Piața Cuza Vodă din Târgu Mureș, unde sunt scoși la vânzare brazi din localitatea sălăjeană Camăr, din pepinierele din Gurghiu și Harghita. Foarte căutați sunt brazii argintii, care emană un miros puternic de brad, plăcut, ce lasă impresia că a adus natura în casă. Unii comercianţi de brazi din pieţe afirmă că cererea este mai mică, pentru că oamenii au înlocuit pomii naturali cu cei din plastic. Alții, în schimb, mult mai optimiști, nu se pronunță, pentru că vânzarea e abia la început.

“Brazii frumoși se vând, ăștia nu rămân. Oamenii pretențioși cumpără” ne spune un comerciant.

Prețurile variază în funcție de mărimea bradului și bogăția de ramuri, unii fiind deja fixați în suport, alții nu. Cei inetresați să cumpere vor scoate din buzunar între 40 de lei, până la 250 lei, dar comercianții sunt gata oricând să mai lase din preț, oferind printre altele și posibilitatea de a ambala bradul în plasă albă, la fața locului, pentru un transport mai sigur. Pentru cei care optează pentru varianta de brad artificial, dar vor, totuși, să simtă miros de brad în casă, au posibilitatea să cumpere legături de ramuri de brad cu suma de 10 lei.

Semnificația sărbătorilor de iarnă Sărbătoarea Crăciunului a căpătat în ultimele decenii mai multe conotații, devenind tot mai trendy, dar nu ar trebui să se stingă semnificaţiile tradiţionale, transmise din moşi-strămoşi, în special felul în care în ziua de 24 decembrie copiii colindă pe la casele gospodarilor ca să vestească Naşterea Domnului, primind în schimb bomboane, nuci, covrigi sau mere. Sau nelipsita trudă a mamelor sau a bunicuțelor, care pregătesc felurite mâncăruri alese, sarmale cu smântână, ciorbă de perişoare, salata beuf, cozonac şi prăjituri, prezența creştinilor la liturghia din ajun de Crăciun, iar a doua zi la Marea Liturghie prin care  se sărbătorește Crăciunul şi Naşterea lui Hristos

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE