Prefectul Mara Togănel: Lucrările la secțiunea Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, programate să înceapă în 2023 (FOTO) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 397 Vizualizări

Prefectul Mara Togănel: Lucrările la secțiunea Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, programate să înceapă în 2023 (FOTO)

Prefectul jud. Mureș a anunțat în această după-amiază că lucrările la a secțiunea Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului sunt programate să înceapă în 2023, lungimea acestui sector fiind de 25 de km, iar fondurile sunt asigurare din PNRR.

Prefectul a făcut anunțul după ce a participat la dezbaterile stabilite prin lege a se desfășura în procedura de emitere a acordului de mediu.

„Zilele acestea am participat la dezbaterile premergătoare acordului de mediu din comunele mureșene pe teritoriul cărora va trece autostrada. Au fost dezbateri la Miercurea Nirajului, Gălești, Păsăreni, Acățari, Crăciunești și Gheorghe Doja.

Comuna Acățari are 2,5% din suprafață vizată de exproprieri și asta pentru că aici vor exista un nod dublu care va asigura legătura autostrăzii cu DN 13 și un Centru de întreținere și coordonare. În celelalte comune, suprafețele vizate sunt între 0,5 și 1%.

Specialiștii CNAIR, proiectantul și reprezentanții instituțiilor implicate au transmis faptul că protejarea locuitorilor față de zgomotul produs va fi asigurată prin panouri de absorbție a sunetelor fixe și mobile, atât pe timpul lucrărilor, cât și după darea în folosință a autostrăzii. În același timp, s-a optat pentru garduri ranforsate care să oprească trecerea animalelor sălbatice de mari dimensiuni, în special a urșilor. Reprezentanții primăriilor și-au luat angajamentul că vor sprijini întregul proces de expropriere a proprietarilor care au terenuri în zona acestei investiții.

Am transmis tuturor celor care au participat la dezbaterile publice, dar și reprezentanților CNAIR și ai Ministerului Transporturilor că autoritățile județului Mureș își vor face treaba și vor sprijini, fără întârzieri sau blocaje, toate demersurile legale necesare etapelor care vor duce la startul lucrărilor”, a postat pe pagina sa de FB prefectul Mara Togănel.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE