Viceprimarul György, după eșecul noului pod în CL Târgu Mureș: ”Credeam că lucrăm cu toții pentru binele orașului” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 579 Vizualizări

Viceprimarul György, după eșecul noului pod în CL Târgu Mureș: ”Credeam că lucrăm cu toții pentru binele orașului”

Consiliul Local Târgu Mureș a respins joi, 27 octombrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, elaborarea Proiectului tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții de utilitate publică locală „Pod de legătură peste râul Mureș, zona Aleea Carpați”.

Proiectul a fost inițiat de către grupul consilierilor locali PNL și prevede realizarea unui nou pod peste râul Mureș, care să facă legătura între cartierele târgumureșene Unirii și Aleea Carpați.

Vineri, 28 octombrie, viceprimarul liberal Alexandru György, unul dintre cei patru inițiatori ai proiectului, a reacționat la explicațiile date cu o zi înainte de conducerea UDMR Târgu Mureș, care a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că ”Avem nevoie de un nou pod peste Mureș!”.

Redăm așadar, în rândurile de mai jos, textul expediat redacției Zi de Zi de către Alexandru György, viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș.

”Nu știu cum să îsi  justifice votul de ieri. 

În Consiliul Local trecut, în care UDMR a avut cei mai mulți membri, ca și acum, reprezentanții Uniunii au votat pentru proiectul podului nou peste râul Mureș. Nu știu de ce acesta nu a devenit realitate în atâția ani, dar proiectul este în continuare absolut necesar, mai ales că, între timp, problema nu s-a rezolvat, dimpotrivă, e mai acută decât oricând. 

Nu știu cum s-ar putea argumenta această schimbare de atitudine în fața cetățenilor. Personal, credeam că lucrăm cu toții pentru binele orașului, că tragem în aceeași direcție, a dezvoltării. Și că am intrat în politică și ne-am asumat niște responsabilități ca să facem ceea ce nu au putut sau nu au vrut cei de dinaintea noastră.

Ca să vă răspund punctual la observațiile de la dezbaterile din Consiliu:

S-a afirmat că nu au fost întrebați cetățenii și nu a stat în transparență proiectul noului pod peste râul Mureș. Fals! Există procese-verbale, cu semnături, atașate la proiectul de hotărâre. 

Acest H.C.L. propunea doar continuarea unui demers, pentru care este deja adoptată jumătate de documentație. La momentul inițierii, proiectul noului pod a stat, evident, în transparență. 

S-a afirmat că primarul este singurul care aprobă astfel de documentații. Cred că colegul care a făcut această afirmație nu a citit bine titlul proiectului de hotărâre, care se referea la aprobarea elaborării proiectului tehnic, nu la aprobarea proiectului. Deci noi nu aprobam nicio documentație în Consiliul Local, ci doar elaborarea unei documentații. 

Era o hotărâre de principiu, prin care reluam un proiect mai vechi, pe care eu unul sper și încă mai cred că îl putem duce la bun sfârșit. 

Am văzut că s-a pus sub semnul întrebării faptul că, în calitate de viceprimar, urma să supervizez și coordonez proiectul. Nu e nimic ilegal în asta! Eu exact asta fac, coordonez – printre altele – Direcția Tehnică și implicit proiectele pe care le implementează. Iar în proiect scrie clar direcțiile responsabile din aparatul tehnic, din executiv, care urmau să se ocupe cu ducerea la îndeplinire. 

Le mulțumesc colegilor din Consiliu care au înțeles argumentele noastre și au votat pentru, dar nu vă ascund că am rămas cu un gust amar în urma ședinței de Consiliu Local de ieri.

Sunt dezamăgit. Și de vot, și de lipsa de viziune evidentă arătată de unii. 

Dacă vom continua în acest mod, și peste 20 și peste 30 și peste 40 și peste 50 de ani vom fi în aceeași situație, dacă nu chiar mai rău.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE