De vorbă cu Gabriel Grozav despre concursul de istorie Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

De vorbă cu Gabriel Grozav despre concursul de istorie

5-2_84.jpgDeoarece ediţia a III-a a concursului naţional ,,Corneliu Coposu în istorie”, este în plină desfăşurare (1 octombrie 2011- 15 martie 2012), ne-am adresat lui Gabriel Grozav, Inspector şcolar de specialitate, în vederea obţinerii de noi informaţii.
Reporter: Cui se adresează concursul “Corneliu Coposu în istorie”?
Gabriel Grozav:
Concursul este adresat elevilor din ciclul liceal. Nu există fază la nivel local, concursul fiind organizat de Fundaţia “Corneliu Coposu”.
Rep: Ce s-a întâmplat până acum în cadrul concursului?
G.G. :
Nu avem multe informaţii pentru că înscrierile se fac direct la fundaţia care organizează concursul. La final, vom primi lista premiilor şi vom afla şi date despre participanţi.
Rep: Care sunt cerinţele?
G.G. :
Este vorba de o selecţie de lucrări, după care se face premierea. Nu există subiecte propriu-zise, ci eseuri, lucrări ştiinţifice, referitoare la viaţa şi activitatea lui Corneliu Coposu. Elevii au de consultat o bibliografie în acest sens. Există şi un regulament care poate fi consultat pe site-ul concursului: http://www.corneliu-coposu.ro/ Rep: Care sunt criteriile de departajare?
G.G. :
Este nevoie de inventivitate, capacitate de redactare, se va pune accent pe conţinut, şi pe tot ceea ce ţine de rigorile conceperii unei lucrări. Nu este nimic ieşit din comun.
Rep: Ce le transmiteţi concurenţilor?
G.G. : 
Le doresc succes şi să obţină cât mai multe premii! Ideea este să participe cât mai mulţi elevi din Mureş şi să nu uite cine a fost Corneliu Coposu, acest dizident din perioada comunistă, care a luptat în virtutea convingerilor sale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE