Ioan Nicoară şi investiţiile din „banii” Guvernului Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Ioan Nicoară şi investiţiile din „banii” Guvernului

alex_poza_noua_8e33a2.jpgE grea viaţa de primar, chiar dacă în aparenţă activitatea de edil şef al unei localităţi pare ceva facil. Un exemplu de primar care are o misiune aproape imposibilă în 2011 este cel din Iernut, care mi-a acordat ieri un interviu despre două din problemele de pe agenda primăriei: acordarea locuinţelor ANL şi situaţia dramatică a castelului din localitate.
La un moment dat, la finalul interviului, Ioan Nicoară a făcut o scurtă trecere a investiţiilor pe care intenţionează să le continue sau să le demareze, spunând că proiecte există doar că reuşita acestora depinde de finanţările care vor obţinute de la Bucureşti. „Ne vom baza pe veniturile proprii şi ne vom întinde cât ne permite plapuma”, mi-a spus Ioan Nicoară, realist că şansele de a obţine bani pentru comunitatea sa sunt reduse în contextul în care apartenenţa sa politică e alta decât a celor care împart „caşcavalul”.
Am primit şi un exemplu elocvent în acest sens: în 2010, la rectificarea de buget, Iernut a primit „colosala” sumă de 4.000 de lei. „În acest timp, alte localităţi au primit zeci şi sute de mii de lei”, s-a confesat primarul întrebându-mă apoi, retoric, ce investiţii se pot face cu firimiturile aruncate către oraşul pe care îl administrează.
L-am chestionat, în glumă, câte sute de metri de drum pot fi reabilitaţi cu cei 4.000 de lei. „Cu banii ăştia se pot face vreo opt „plombe”. Nici vorbă de vreo investiţie”, a venit prompt răspunsul primarului, care avea o undă de regret că n-a returnat banii Guvernului. Le-ar fi dat o palmă adevărată celor care au batjocorit un oraş întreg!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE