VIDEO, FOTO: Pistă indoor de automodelism, inaugurată la Târgu-Mureş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 539 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Pistă indoor de automodelism, inaugurată la Târgu-Mureş

Reprezentanţii Universităţii Cultural Ştiinţifice şi ai clubului FX Racing au inaugurat sâmbătă, 8 aprilie, prima pistă indoor din judeţul Mureş adresată automodeliştilor de performanţă. Evenimentul a avut loc în sala de sport a fostului Liceu de Chimie de pe strada Gheorghe Doja nr. 250 şi a coincis cu o competiţie amicală, la care au participat cinci echipe din Târgu-Mureş, Miercurea Ciuc şi Bucureşti.

„Prima asemenea iniţiativă în România”

Potrivit directorului Universităţii Cultural Ştiinţifice, dr. Csegzi Sándor, pista indoor inaugurată reprezintă o noutate atât pentru judeţul Mureş, cât şi pentru România, iar scopul acesteia este asigurarea condiţiilor optime de antrenament, găzduirea unor viitoare competiţii şi nu în ultimul rând atragerea tinerilor către automodelism. „Inaugurăm pista indoor pentru automodelism de performanţă, aceasta însemnând prima asemenea iniţiativă în România. Sunt piste outdoor, amenajate pentru anumite evenimente, dar în ceea ce priveşte pistele permanente aceasta este singura din interior din ţară. Dorim să promovăm prin automodelism universitatea, iar colaborarea cu FX Racing este binevenită, fiind un club care are rezultate frumoase în acest domeniu. Prin această colaborare ne dorim să atragem tineri către activităţile noastre, în ideea de a focusa atenţia tinerilor către creativitate şi către provocările tehnice ale acestui sport. Dacă veţi analiza componenţa echipelor, veţi vedea că multe echipe sunt alcătuite din taţi şi copii, studenţi şi tineri din clasele primare. De la pasiune se poate ajunge foarte uşor la meserie, un exemplu în acest sens fiind partenerii noştri de la FX Racing, respectiv tineri care au ajuns ingineri pornind de la această pasiune de modelism. Sper să atragem diferite categorii de vârstă împreună. Sper, de asemenea, ca prin această colaborare vom putea să participăm la evenimente naţionale şi de ce nu, de la anul chiar să organizăm un eveniment internaţional la Târgu-Mureş”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Csegzi Sándor.

Cursă de anduranţă

Inaugurarea pistei a coincis cu organizarea unei curse de anduranţă cu o durată de 3 ore, la care au fost invitate să participe echipele reprezentante ale FX Racing, Universitatea Cultural-Ştiinţifică şi Universitatea Sapienţia, precum şi două echipe sosite de la Miercurea Ciuc, respectiv de la Bucureşti. „Ideea de anduranţă a venit din faptul că aici lucrăm numai cu maşinuţe electrice, care ating viteze de 80-100-120 de kilometri/oră. Construcţia cu trambuline şi curbe, unele foarte strânse, trebuie să reziste acestei provocări, iar succesul depinde atât de îndemânarea piloţilor, cât şi de activitatea tehnicienilor care au grijă de maşini atât înainte, cât şi în timpul cursei”, a precizat dr. Csegzi Sándor.

Pasiunea, alături de profesie

Printre participanţii la competiţie am remarcat prezenţa lui Jakab-Farkas László, cadru didactic la Universitatea Sapienţia, care s-a declarat mulţumit de calitatea pistei inaugurate. „Deja ne dăm de nouă ani cu maşinuţele, primul nostru concurs a fost în 2008, într-o pădure. Ne-am simţit bine şi atunci, şi acum. Noi avem la Universitatea Sapienţia o asemenea pistă outdoor, pentru concursuri de suprafaţă normală, off-road, pe pământ bătătorit, unde organizăm câteva concursuri în fiecare an. Personal, nu m-am înscris la campionatele naţionale, am câştigat o dată campionatul organizat de FX Racing, campion din patru curse, şi m-am clasat de mai multe ori pe locurile 1, 2 şi 3 în campionat. Încă nu avem un grup numeros la Universitatea Sapienţia, sperăm să apară studenţii interesaţi şi sperăm să pornim acest gen de activitate şi pentru copii”, a menţionat Jakab-Farkas László.

Text şi foto: Alex TOTH

2

3

4

5

6

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE