Invitaţie la implicare în Săptămâna prevenirii Criminalităţii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Invitaţie la implicare în Săptămâna prevenirii Criminalităţii

În acest an, “Săptămâna prevenirii criminalităţii” se află la cea de-a XIII-a ediţie şi se va desfăşura la nivel naţional, în perioada 2-6 octombrie . Manifestarea are rolul a de a reaminti comunităţii importanţa atitudinii preventive şi rolul fiecăruia dintre noi la menţinerea gradului de siguranţă pe care ni-l dorim în oraşul nostru şi nu numai.

Teme zilnice

Fiecare zi a săptămânii este dedicată unei teme, respectiv prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prevenirea furturilor, a infracţiunilor cu violenţă, precum şi siguranţa rutieră.

„Şi în acest an, intenţionăm organizarea a diverse manifestări în care să implicăm în special copiii şi tinerii: concursuri, jocuri interactive, expoziţii, activităţi stradale. Vă invităm să vă implicaţi, în orice mod consideraţi oportun, pentru susţinerea acestor activităţi în interesul comunităţii.  Sprijinul dumneavoastră este binevenit şi va avea o importanţă deosebită pentru ca activităţile organizate să aibă impactul dorit asupra tinerilor şi, implicit, asupra comunităţii noastre. Vă mulţumim anticipat şi vă aşteptăm alături de noi!”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Atenţie la neglijarea riscurilor!

Potrivit poliţiştilor mureşeni, revenirea criminalităţii reprezintă una din direcţiile principale de acţiune a Poliţiei, prin care se urmăreşte realizarea educaţiei anti-infracţionale şi pregătirea  anti-victimală a membrilor comunităţii.

„În acest sens, Poliţia Mureşeană organizează frecvent acţiuni, activităţi şi campanii de prevenire, în baza unor programe de interes naţional sau a unor proiecte locale. Poliţia, şi de altfel fiecare persoană – ca individ sau membru al unei organizaţii – trebuie să-şi unească eforturile pentru a proteja cu succes viaţa şi proprietatea. Este simplu să vorbeşti despre prevenirea criminalităţii, însă aplicarea devine dificilă deoarece tendinţa obişnuită a omului este aceea de neglija conştientizarea problemelor de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla una ca asta!” este încă foarte des întâlnit”, se menţionează în comunicat.

Persoanele care doresc să se alăture proiectului sunt invitate să ia legătura cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş pe Facebook – Siguranţa Mureşenilor, la adresele de e-mail pincagabriela@yahoo.com sau andreea.pop@ms.politiaromana.ro, sau la telefon/fax 0265-202.404, 0265-202.405.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE