O lecţie despre frumuseţe: Machiajul semipermanent Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

O lecţie despre frumuseţe: Machiajul semipermanent

169_frumusete.gifSe ştie că dimineaţa, după ce se trezesc, femeile urăsc oglinda. Se uită cu groază: iar au apărut cearcăne, ochii sunt umflaţi, au pete pe faţă şi buze fără culoare. Fiecare femeie îşi doreşte să arate dimineaţa la fel de bine ca seara, asta mai ales dacă lângă ea se află un bărbat care nu cunoaşte adevăratele trucuri pentru înfrumuseţare. Cum să iasă minciuna mai bine?

Machiajul semipermanent este cel mai bun truc al frumuseţii: acesta poate masca micile imperfecţiuni ale feţei şi, totodată, poate scoate în evidenţa trăsăturile frumoase. Este machiajul cu care puteţi să dormiţi, fără să vă fie teamă că dimineaţa dermatograful s-a întins pe toată faţa.

Iată câteva trucuri!

Cosmeticiana de la salonul Eden din piaţa Trandafirilor, Daniela Petrar, ştie secretul frumuseţii eterne. Buzele sebţiri se pot îngroşa cu ajutorul unu aparat care tatuează conturul dorit. La fel de uşor acestea se pot subţia. Cosmeticiana spune că se pot aplica toate nuanţele dorite. După anestezia locală, se creionează buzele, după care urmează tatuajul propriu zis. Acesta se realizează cu un aparat special. Aparatul are menirea de a găuri foarte discret epiderma şi de a imprima tuşul. Tuşul folosit este din plante, culoarea este absorbită de epidermă în timp de 4-5 ani. Tuşul nu este alergic, nu se împrăştie şi nu se diformizează iar procedeul nu este dureros şi nici nu curge sânge. Inedit este şi faptul că buza se poate haşura, mai exact dacă culoarea a dispărut şi buzele sunt mai şterse se poate opta pentru tatuarea totală a suprafeţei buzelor. Acest procedeu elimină totodată ridurile mai micuţe din jurul gurii.
Astfel, dacă doriţi buze mai roşii, mai cărnoase sau mai subţiri nu vă rămâne decât să le aranjaţi după bunul plac. O astfel de procedură costă 2,5 milioane lei, preţ în care sunt incluse şi cremele speciale de după tatuare.

Ochii oglinda sufletului

După mai multe cursuri de perfecţionare la Cluj, Bucureşti şi Ungaria, cosmeticiana realizează acum şi tatuajul ochilor. Ca şi la buze tatuarea ochilor se realizează cu un ac foarte fin. Cu multă îndemânare şi concentrare maximă, machiajul permanent al ochilor este gata în câteva minute. Ochiul se ţine strâns între degete pentru a nu clipi, ca şi la buze nici de aici nu curge sânge şi nici nu se umflă. Daniela spune că după procedură se poate ieşi fără ruşine din casă, deoarece ochiul nici măcar nu se irită. Cele mai multe cliente doresc tatuarea pleoapei superioare a ochiului, deoarece culoarea mai închisă lasă impresia că ochiul este mai mare şi mai expresiv. Partea de jos a ochiului este mai greu de realizat deoarece curg lacrimi şi există riscul ca tuşul să nu se prindă.

Ce sprâncene vrei?

Marea majoritate a femeilor preferă, însă, tatuarea sprâncenelor. Multe dintre clientele optează pentru acest procedeu sunt trecute de prima tinereţe, femei cărora le-au căzut firele de păr. Aici intervin şi dorinţe mai mult sau mai puţin ciudate: sprâncene mai arcuite, mai drepte sau mai groase. În funcţie de trăsăturile feţei se aleg sprâncenele care se potrivesc fiecărei femeie. La fel culoarea care se poate alege în funcţie de firele de păr ale sprâncenelor.

Nu pe viaţă, dar pe câţiva ani

Un astfel de tatuaj durează între doi şi cinci ani, iar preţul este pe măsură, două milioane lei. În cazul în care tatuajul nu este pe gustul dumneavoastră sau pur şi simplu vreţi să îl înlocuiţi, se poate realiza un retuş. Peste culoarea tatuată se realizează acelaşi procedeu, dar fără culoare. Culoarea se face ceva mai greu, dar nu este imposibil: se lasă să sângereze locul tatuat tocmai pentru că sângele înlătură pigmentul. Vindecarea se face în cel mult trei zile, nu este dureros şi nu există risul unei infecţii. Pentru o mai bună protecţie a clientei, cosmeticiana foloseşte mănuşi, mască pe gură, halat şi ac toate de unică folosinţă.
Aşadar, puteţi face economii substanţiale, uitaţi de dermatografele care curg sau de rujurile care promit rezistenţă până la o mie de sărutări. Care oricum sunt făcute pentru a fi cumpărate cât mai des, nu pentru a rezista prea mult. Machiajul semipermanent este cel care vă va face să iubiţi oglinda şi dimineaţa.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE