Scut găurit Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 20 Vizualizări

Scut găurit

Planurile SUA de a realiza un scut de apărare anti-rachetă au înregistrat un nou eşec. În cursul unui test efectuat în insulele Marshall, din Oceanul Pacific, o rachetă care ar fi trebuit să intercepteze o rachetă balistică nu a reuşit să se ridice din silozul ei. "A fost deschisă o anchetă pentru a stabili motivele pentru care lansarea a eşuat, iar specialiştii studiază toate datele pentru a izola problema", a afirmat într-un comunicat Agenţia Americană de Apărare Anti-Rachetă. Ulterior, un purtător de cuvânt al agenţiei a declarat că primele indicaţii sugerează o defecţiune la echipamentele de la sol. Testul a fost efectuat la baza Ronald Reagan, din insula Kwajalein. Racheta interceptoare ar fi trebuit să doboare o altă rachetă, lansată din insula Kodiak, din Alaska.
Probleme asemănătoare s-au ivit şi în cursul unui alt experiment, ce a avut loc în luna decembrie 2004. Testul – primul după o pauză de aproape doi ani – a eşuat în condiţii asemănătoare. La vremea respectivă, Pentagonul a susţinut că racheta interceptoare nu s-a ridicat de la sol şi a fost oprită automat, pe rampa de lansare. Ancheta declanşată anul trecut a ajuns la concluzia că de vină a fost o problemă de programare. În testele anterioare, ţintele au fost interceptate cu succes în 5 încercări din 8.
Statele Unite cheltuiesc 10 miliarde de dolari în fiecare an pentru realizarea unui scut de protecţie, care să poată detecta şi distruge rachetele inamice. Programul a fost supranumit 'fiul Războiului Stelelor', după iniţiativa originală de apărare strategică 'Războiul Stelelor', iniţiată de preşedintele Ronald Reagan în anii 80. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE