Oscar în reluare Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

Oscar în reluare

301_monden.gifChris Rock va găzdui cea de-a 77-a ediţie a Premiilor Oscar. Rock, apreciat actor de comedie american, câştigător al trei premii Emmy şi două Grammy, a mai găzduit cu succes în premiile MTV, dar niciodată Oscarurile.
Ceremonia va fi avea loc la Teatrul Kodak, gazda tradiţională e evnimentului. Cu o capacitate de 3.400 de locuri şi 24 de loje, teatrul este o combinaţie între clasic şi modern, cu elemente împrumutate din lucrările lui Michelangelo, dar şi din coregrafia lui Busby Berkeley.
În ceea ce priveşte nominalizaţii, lista cu numele lor a creat, ca de obicei, controverse.
La categoria “Cel mai bun actor în rol principal” celebrii Leonardo DiCaprio, Clint Eastwood, Johnny Depp, Jamie Foxx şi Don Cheadle sunt nominalizaţii pentru Oscar. În ceea ce priveşte Oscarul pentru “cea mai bună actriţă în rol principal”, Academia Americană de Film le-a nominalizat pe veteranele Annette Bening, Hilary Swank şi Kate Winslet, în timp ce Imelda Staunton şi Catalina Moreno sunt pentru prima oară în postura de posibile câştigătoare. Chiar dacă se preconiza că Maia Morgenstern are şanse să fie nominalizată pentru “Cea mai bună actriţă în rol secundar”, juriul a considerat altfel, printre nominalizate numărându-se Cate Blanchett şi Natalie Portman. Alţi veterani ai Hollywood-ului, nominalizaţi la Oscar sunt Alan Alda, Morgan Freeman şi Jamie Foxx, toţi trei la categoria “Actor în rol secundar”.
La capitolul animaţie sunt în cursă pelicule care au fost în fruntea box-office-ului mondial, ca The Incredibles, Povestea rechinilor şi Shrek 2. La categoria documentar, o apariţia surprinzătoare este pelicula dedicată fostului rapper Tupac, dar care nu a creat la fel de multe controverse ca celebrul Farenheit 9/11.
În ceea ce priveşte “Cel mai bun film”, “Aviatorul”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, pare să fie favoritul publicului. Celelalte filme nominalizate sunt “Finding Neverland”, “Million Dollar Baby”, “Ray” şi “Sideways”.
Ca în fiecare an, organizatorii vor oferi premiul Jean Hersholt, anul acesta câştigătorul fiind Roger Mayer, preşedintele companiei Turner Entertainment. Premiul este acordat în fiecare an unui membru al industriei cinematografice, drept recompensă pentru eforturile depuse de acesta în scop umanitar, care au adus renume industriei filmului. Cu o carieră de peste 25 de ani în lumea filmului, Mayer este fondatorul unei fundaţii naţionale, care are ca scop protejarea filmului, ca artă.
Premiile Oscar vor fi transmise în România doar în reluare, marţi, 1 martie, de la ora 22:30, pe Pro Tv.
Laura IONESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE