Mărţişoare pe toate gusturile Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 19 Vizualizări

Mărţişoare pe toate gusturile

318_Martisoare.gifÎn fiecare an la începutul lunii martie, lumea învie odată cu natura. Ne dezmorţim şi, încetul cu încetul, parcă prindem puteri. Primele raze de soare aduc în grădini ghioceii. Ei bine, aşa ar trebui să stea treaba, dar la noi se pare că frigul nu se dă încă dus, iar soarele devine tot mai scump la vedere. Cu toate acestea noi sărbătorim venirea primăverii cu ghiocei şi mărţişoare.

Tocmai când credeam că a venit primăvara frigul a revenit. Chiar dacă vântul bate îngrozitor de tare şi gerul parcă ne taie mâinile, comercianţii de mărţişoare au ignorat temperatura scăzută, şi-au amplasat tarabele în centru şi s-au pus pe treabă. "Ne vine greu să credem că vine primăvara, când noi stăm şi îngheţăm de frig, dar totuşi, e martie", a declarat Istvan, un comerciant îngheţat de frig.
Cel puţin zece tarabe sunt amplasate în centru zilele acestea. Chiar dacă pe fiecare masă se găseşte aceeaşi marfă ca şi pe a vecinului, neaşteptat, vânzările sunt destul de ridicate. Se vând toate modelele, dar cel mai mult sunt cerute cele care, se zice, poartă noroc, acelea cu trifoi cu patru foi sau potcoavă. În acest an oferta este foarte variată, găseşti atât mărţişoarele din metal cât şi de cele din plastic. Pe lângă cele purtătoare de noroc se mai comercializează şi cele care reprezintă animale, flori sau iniţiale. Preţul acestora variază între 5 şi 20.000 lei.
Dintre cele 10 tarabe, doar una comercializează mărţişoare confecţionate manual. Animale sau flori din lut, evident, cu un preţ pe măsură, mai ridicat decât cele chinezeşti: 50.000 lei.
Chiar dacă tarabele sunt pline de flori artificiale, acestea nu prea au trecere, femeile preferându-le pe cele naturale. Florile de sezon, respectiv ghioceii, se găsesc la preţul de 15-20.000 lei un bucheţel.
Aşadar, avem de unde alege mărţişoare, nu ne mai rămâne decât să sperăm că frigul nu va mai ţine mult şi că în curând ne vom bucura de primăvară.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE