Siria în corzi Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Siria în corzi

341_Siriaincorzi.gifStatele Unite şi Franţa au sporit presiunile asupra Siriei, pentru retragerea trupelor din Liban. Această cerere a fost formulată de secretarul american de stat, Condoleezza Rice, şi de ministrul francez de externe, Michel Barnier, în cadrul conferinţei internaţionale susţinute în Londra, la numai o zi după ce premierul libanez, Omar Karami, a anunţat demisia guvernului său. "Poporul libanez şi-a exprimat cu curaj aspiraţia la libertate, la o ţară suverană. Libanezii vor să fie stăpânii propriului stat. Spijinim întru totul poporul libanez în încercarea sa de a avea o ţară independenţă, democratică şi suverană", a declarat ministrul francez Barnier, în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute împreună cu şeful diplomaţiei americane. La rândul său, secretarul de stat, Condoleezza Rice, a indicat că ONU ar putea trimite în Liban forţe de menţinere a păcii în cazul în care Siria îşi va retrage trupele.
Şeful diplomaţiei americane a mai declarat că Statele Unite ar putea cere închiderea biorurilor Hamas şi Jihadul Islamic din Damasc şi dezarmarea organizaţiei Hezbollah.
Presiunile asupra Siriei au sporit după asasinarea, luna trecută, a fostului prim-ministru Rafik Hariri, un ferm opozant al prezenţei trupelor siriene în Liban. Retragerea acestora este solicitată de rezoluţia 1559 adoptată anul trecut de Consiliul de Securitate al ONU.
Într-un interviu acordat săptămânalului Time, preşedintele sirian Bashar Assad a afirmat că trupele siriene ar putea fi retrase din Liban în şase luni: “Nu este o chestiune politică, ci una de logistică. Trebuie să fii pregătit când îţi aduci armata acasă”.
Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE