Sindicatele cer demisia guvernului Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Sindicatele cer demisia guvernului

425_Sindicatelecer.gifSute de sindicalişti au manifestat ieri în Piaţa Victoriei din Târgu Mureş în semn de protest faţă de noile prevederi ale Codului Muncii, care îi defavorizează pe salariaţi şi îi transformă în sclavi, după cum susţin liderii lor. Protestatarii au strigat şi afişat lozinci împotriva guvernului Tăriceanu.
“V-am votat şi ne-aţi trădat!”, “Jos mafia”, “Luptăm, luptăm, codul muncii apărăm” sau cele adresate personal primului ministru, “Tăriceanu nu fi prost, lasă codul cum a fost”, “Jos guvernul”, sunt doar câteva dintre lozincile la care au apelat cei care au ieşit ieri în stradă. De altfel, destul de puţini faţă de cifra pe care contau liderii de sindicat.
Au participat toate confederaţiile sindicale, CNSLR Frăţia, BNS, Cartel Alfa, CSDR şi CNS Meridian, din întreg judeţul. În protestul dat publicităţii sindicatele acuză guvernul că se foloseşte de FMI şi Banca Mondială pentru a-şi putea respecta promisiunile, însă doar pentru o anumită categorie sociale. Totodată, şi-au reafirmat dispoziţia de a se aşeza la negocieri.
La miting, manifestanţii au fost păziţi de 5 camioane cu jandarmi, care au ajuns în faţa prefecturii cu două ore înainte de începerea mitingului. Protestatarii au întârziat şi la grevă, ei s-au adunat la locul stabilit venind din mai multe părţi ale oraşului, probabil din dorinţa de a lua prin surprindere autorităţile. Cum numărul lor nu a fost cel scontat, liderii de sindicat declarând că se aşteaptă la aproximativ cinci mii de persoane, se pare că doar unii sunt cu adevărat îngrijoraţi de prevederile codului muncii, sau poate ceilalţi nu le cunosc. De altfel, pe toată perioada mitingului manifesanţii au fost paşnici, preferând să se încălzească cu glumiţe inofensive la adresa guvernanţilor şi patronilor. Au luat cuvântul reprezentanţi de la nivel central al confederaţiilor care au acuzat guvernul de nerespectarea promisiunilor din campania electorală. La ora închiderii ediţiei, prefectul de Mureş Ciprian Dobre a primit o delegaţie a manifestanţilor, care i-a înmânat un protest, pe care urmează să-l transmită la Bucureşti. Prefectul s-a întâlnit cu demonstranţii şi a spus că, pentru prima oară în 15 ani, dialogul dintre sindicate şi autorităţi va da roade. Dobre
şi-a declarat disponibilitatea de a media zilnic discuţii sindicaliştilor cu patronatele. Mulţumiţi, oamenii au plecat acasă înainte de termenul stabilit pentru încetarea protestului, adică orele 18.

Cătălin HEGHEŞ
catalin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE