Mircea Radu, omul care aduce dragostea Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 520 Vizualizări

Mircea Radu, omul care aduce dragostea

527_mircea.gifÎntre el şi publicul plătit să aplaude lacrimile sau zâmbetul protagoniştilor nu există un spaţiu care să delimiteze sentimentele, între el şi nefericitul sau nefericita care varsă lacrimi amare se încheagă o înţelegere mutuală. El este doctorul inimilor rănite din dragoste şi, de multe ori, intervenţiile au ca unică anestezie cuvântul. Mircea Radu ştie sau a învăţat să joace rolul celui care poate suferi, poate alina sau se poate bucura alături de cei care vin în studioul lui din prea multă dragoste sau prea multă disperare. Mircea Radu are darul de a pune speranţa înaintea celui care pleacă trântind uşa sau a celui ce refuză să o deschidă.
Ca toate vedetele de la Bucureşti, de la distanţă Mircea Radu pare un tip dacă nu infatuat, cel puţin conştient că succesul şi popularitatea îl delimitează de restul muritorilor. O aparenţă total nereală, deoarece fie că este în faţa camerei de filmat sau singur pe stradă, Mircea se comportă fantastic de prietenos cu oricine se apropie de el. El ştie că este iubit, deoarece de aproape cinci ani este omul care aduce dragostea, pentru mulţi fiind ultima şansă de a se apropia de iubirea care a trădat.

Naturaleţe de vedetă

La sfârşitul săptămânii, caravana "Din dragoste" era la Târgu Mureş şi nu ne-a fost greu să dăm de prezentatorul emisiunii, Mircea Radu, şi de echipa lui de filmare. Discuţia cu Mircea era pe punctul de a începe, doar că acesta a observat aparatul de fotografiat al colegului nostru şi nu s-a putut abţine să nu i-l ceară şi admire zece minute. Mircea
şi-a promis să nu pună mâna pe un Nikon D70 până când nu îl are pe al lui, care trebuie să-i sosească din Germania, dar nu s-a putut abţine. L-a luat, l-a studiat, a făcut fotografii, în special lui Doru, spunând că ştie că fotoreporterii nu au niciodată poze cu ei înşişi. Apoi discuţia s-a închegat foarte uşor, fiind întreruptă doar de admiratoarele care îi cereau autografe. Nu am putut să nu remarcăm naturaleţea cu care vorbeşte Mircea, lipsa de emfază şi tonul nestudiat. Totuşi, se simte că este vedeta care trăieşte din aprecierile celorlalţi, orice privire admirativă dându-i aripi.

La Mureş îi plac arhitectura şi omleta

Mircea a ajuns la Târgu Mureş în zilele de tristă amintire, 19-20 martie şi nu a fost chiar nici un aranjament. După o clipă de gândire şi-a amintit de evenimentele de acum 15 ani. "Eu am venit aici pentru o poveste a doi îndrăgostiţi, dar ştii ce cred? Că problema nu se mai pune ca acum 15 ani. Când vorbeşti despre dragoste nu mai există bariere, nu contează de ce naţie este el sau ea", a spus cu convingere Mircea, care a mai auzit pe la Cluj că "faima" unguroaicelor este dată de faptul că "au două lingurici acolo", nu una, cât au toate femeile.
Lui Mircea îi place în mod deosebit la Târgu Mureş arhitectura clădirilor, facultatea de medicină – pe care o compară cu Palatul Versailles – şi omleta pe care o mănâncă de fiecare dată la restaurantul Continental. Mare amator de omlete, Mircea spune că nu a mâncat în viaţa lui una atât de bună, dar nu cere reţeta bucătarului de teamă de a nu o compromite.

Îi simte pe cei care se prefac la emisiune

Mircea spune că în cei peste patru ani de când face "Din Dragoste", emisiunea s-a complicat foarte mult, cazurile fiind din ce în ce mai grele. Dacă la început veneau un el sau o ea care să-şi declare dragostea, acum au apărut şi alte detalii, amante, amanţi, cei chemaţi să se împace iubesc pe altcineva, deci încurcături gârlă. Sunt unii care se înţeleg şi vin în platou să joace teatru, ceea ce-i displace realizatorului, dar nu are ce face.
Mircea îşi aminteşte şi acum despre cel mai delicat moment trăit în cei 4 ani, moment care a cutremurat toţi telespectatorii, iar cei care au pierdut emisiunea au dorit să o vadă în reluare: cazul doamnei Lizica de la Iaşi, femeia care a aşteptat cu demnitate 63 de ani să-l revadă pe cel care a fost şi a rămas unica iubire a vieţii ei. "Cum să-i spun acestei femei că omul pe care l-a iubit a murit?
I-am spus în cele din urmă, dar a fost ca şi cum aş fi luat un porţelan valoros şi aş fi dat cu el de pământ. Asta s-a întâmplat atunci", a spus Mircea, iar vocea şi privirea i-a trădat tristeţea care l-a cuprins şi acum, după aproape jumătate de an.
Mircea recunoaşte că nu ia problemele din platou sau teren acasă, dar că discută fiecare detaliu cu echipa. "Îmi place ce fac. Eu nu mă duc la serviciu, nu am avut niciodată senzaţia asta, eu merg la o poveste din care poate ieşi orice. O dată, la o filmare, a apărut un tip cu o bâtă care vroia să mă lovească şi am sfârşit prin a deveni parteneri de dialog", îşi aminteşte.
Unul dintre cei mai iubiţi mesageri ai dragostei îşi doreşte ca peste zece ani să facă tot televiziune şi să-şi ţină cei trei copii pe care şi-i doreşte pe genunchi. Este mulţumit de cât câştigă, este fericit când aduce fericire, nu-i plac mondenităţile şi nici aerele unor vedete de Bucureşti, nu este legat de lumea politică, pe care o consideră "o altă lume" şi îl lasă rece. Crede că numele lui se leagă de emisiunea "Din Dragoste" şi invers, nu-l deranjează nici remarcile răutăcioase făcute de colegii din presă. El ştie că emisiunea este un mare succes şi îi preferă pe oamenii simpli, obişnuiţi.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE