Traditia completata de imaginatie Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Traditia completata de imaginatie

560_Traditia.gifSărbătoarea Sfintelor Paşti reprezintă de ani buni nu numai un simbol creştin, ci şi un prilej de sărbătoare adevărată şi o adevărată afacere pentru comercianţi. Simbolurile sărbătorii: iepuraşi, pui şi coşuri cu ouă colorate au fost stilizate şi adaptate pentru toate gusturile. Tocmai pentru că între sărbătoarea de duminică, când se celebrează Paştele catolic, şi cea din 1 mai – Paştele ortodox -, magazinele vor profita timp de peste o lună de ofertele şi produsele speciale.

Cea mai căutată este vopseaua de ouă, care poate fi găsită sub mai multe forme. În timp ce bunicii mai folosesc încă metodele tradiţionale, cum ar fi coaja de ceapă, pastila pentru colorarea ouălor este cel mai nou produs apărut pe piaţă. Se introduce în 250 ml de apă în care se adaugă două linguri de oţet. Cu o pastilă se pot vopsi 5-6 ouă. Cu 15.000 lei puteţi achiziţiona cinci pastile de culori diferite. Vopseaua hârtie, care promite cumpărătorilor să nu se murdărească pe mâini, costă 40.000 lei, iar utilizarea este facilă: ouăle fierte sau crude se învelesc în hârtie şi se înfăşoară într-o reţea (dres, ciorap), după care se pun în apă fierbinte. După fierbere se îndepărtează atât ciorapul, cât şi hârtia. Pietrele colorate şi sclipiciul, prezente în moda primăverii, nu pot lipsi din cea a vopsirii ouălor.

Accesorii pentru masa pascală

Coşuleţele pentru ouă se ornează natural, cu iarbă proaspătă sau foi de salată. Dacă nu sunteţi convinşi de sugestia noastră, puteţi achiziţiona o punguţă cu fân, la preţul de 10.000 lei, sau pene colorate. Pentru a întregi atmosfera, vă recomandăm o găină sau un miel, sculptate cu măiestrie, la preţuri între 150.000 şi 200.000 lei. Pentru ca ouăle să fie mai colorate, puteţi să apelaţi la eternele abţibilduri cu personaje de desene animate. Nu trebuie uitate şerveţelele, care se găsesc într-o multitudine de culori şi cu diferite personaje cunoscute celor mici. Comercianţii de dulciuri au scos la bătaie figurine din zahăr sub formă de miei sau pui şi alte surprize pentru cei mici, cu preţuri între 25.000 şi 250.000 lei.
Ca orice sărbătoare, celebrarea Învierii lui Iisus necesită cheltuieli suplimentare. Dar nu uitaţi că un detaliu poate schimba starea de spirit a familie şi musafirilor.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE