Spania ne umileşte cântând Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 51 Vizualizări

Spania ne umileşte cântând

692_coraMuntean.gifMajoritatea românilor condamnă apucăturile neortodoxe ale unora dintre conaţionalii plecaţi în Spania. Unii la muncă, alţii nu. ţi acuză că sunt hoţi, că găsesc cele mai ingenioase metode ilegale de a face rost de bani, că practică prostituţia, că, în general, fac de râs ţara. Da, unii dintre noi fac asta, aşa cum o fac şi arabii şi africanii şi alţii din partea răsăriteană a Europei. Dar alţii muncesc din greu acolo sau chiar sunt nişte elite ale societăţii din Peninsula Iberică şi, dacă ne gândim bine, şi în multe alte ţări care ne tratează ca pe ultimele slugi, nici măcar ca rude sărace, ale Europei.
Este alarmant ultimul gest împotriva românilor din Spania, respectiv lansarea unui cântec devenit hit, care incită la ură şi violenţă faţă de noi. Consider că de acum diplomaţii români în frunte cu Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să ia o poziţie foarte fermă, chiar dacă asta înseamnă să creeze nişte breşe între noi şi ei. Autorul melodiei spune că totul a pornit dintr-o joacă la o discotecă din Valencia, unde deranjat (ă) de prezenţa conaţionalilor noştri, a pus cu amicii de o melodie anti-români. Şi nu s-a oprit aici, ci a lansat-o pe internet. El îi îndeamnă pe oameni să-i calce pe români cu maşina şi să-i umilească, pentru simplul motiv că el o fi avut un incident sau a auzit de la alţii despre cât de nenorociţi suntem noi. Nu am fost niciodată în Spania, dar mă simt jignită de acest gest şi-i solicit pe cei care i-am ales să repare această nedreptate, să nu ia în derâdere gestul acelui “artist”. S-au spus despre români cele mai oribile lucruri, însă ceea ce ne fac spaniolii în ultimul timp aduce atingere imaginii României. Nu putem să stăm şi să o încasăm mereu doar de dragul Uniunii Europene, unde Spania este şi noi tânjim. Nivelul de trai mai ridicat chiar nu-i îndreptăţeşte să încalce toate legile la care sunt şi ei parte. Iar autorităţile lor ar trebui să ştie că incitarea la ură şi violenţă se pedepseşte. Aşa a început şi Hitler, dar nu cred că evoluţia societăţii ne mai poate arunca în acea barbarie. Dacă noi, care nu suntem atât de “civilizaţi”, am reuşit într-un timp atât de scurt să ne reconsiderăm poziţia faţă de rromi, spaniolii încotro ar vrea să se îndrepteă
Nu este normal ca o Europă care ne intoxică cu atâta democraţie să privească pasiv la umilinţele la care sunt supuşi românii. Nu spun că noi nu greşim, că nu sunt în Spania hoţi şi criminali români, dar de aici până la a încuraja un gest de o asemenea gravitate înseamnă a călca pe demnitatea unui întreg popor.
de Cora Muntean

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE