Funcţionarii vor mai mulţi bani Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Funcţionarii vor mai mulţi bani

910_Functionarii.gifFuncţionarii publici din CJ Mureş sunt pe punctul de a da în judecată instituţia la care lucrează pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă. Ei o acuză pe preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita că nu vrea să le mai dea banii de haine şi cei pentru masa de prânz deşi în contractul colectiv de muncă este
stipulat acest lucru. Lokodi Edita se apără arătând că aceste clauze din Contractul Colectiv de Muncă semnat în 2004 nu au bază legală, însă recunoaşte că nu a denunţat în scris contractul cu 30 de zile înainte de a-şi pierde valabilitatea, lucru care a dus la
prelungirea cu 12 luni a actului cu pricina.

Preşedintele CJ Mureş vrea să îi îmbuneze pe sindicalişti şi spune că încearcă să găsească o portiţă pentru a le da ceva bani de Paşti.
Liderul sindicatului salariaţilor din administraţia publică locală din judeţul Mureş, Silvia Moldovan, a declarat ieri că preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita refuză să aplice prevederile Contractului Colectiv de Muncă. "Contractul este în vigoare însă doamna nu vrea să respecte contractul. Anul acesta nu am primit nici un ban", a declarat Silvia Moldovan, care a precizat că întrucât nici una din părţile semnatare nu au denunţat cu 30 de zile înainte de expirare contractul încheiat în anul 2004 acesta este prelungit automat cu 12 luni. În aceste condiţii, funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică locală din judeţul Mureş ar fi trebuit să primească 63.000 de lei pentru fiecare zi lucrătoare sau o masă caldă şi un salariu mediu pe instituţie pentru a-şi asigura o ţinută decentă.
Silvia Moldovan spune că singura variantă va fi aceea de a da în judecată conducerea CJ Mureş pentru a o obliga să respecte Contractul. "La un salariu de 4-5 milioane de lei nu poate să trăiască omul", afirmă liderul sindical din CJ Mureş, care susţine că anul trecut într-un proces cu Curtea de Conturi instanţa de judecată a arătat că între sindicat şi CJ Mureş s-a semnat un Contract Colectiv de Muncă perfect valabil.
În replică, preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita spune că nu are de gând să cedeze presiunilor deoarece acordarea acelor indemnizaţii nu are bază legală. "Nimeni pe anul 2005 nu plăteşte aceste indemnizaţii suplimentare faţă de indemnizaţia legală, salariul funcţionarilor publici şi a personalului contractual din administraţia publică locală pentru că în Legea Bugetului pe 2005 nu există nici o prevedere în acest sens", a declarat preşedintele CJ Mureş, care a recunoscut însă că nu a denunţat în scris Contractul Colectiv de Muncă încheiat anul trecut. "Eu denunţarea practic am făcut-o încă din luna decembrie. Atunci am spus că anul viitor nu vom cuprinde în contract această clauză dacă nu vom avea bază legală", declară Lokodi, care susţine că împreună cu întregul Executiv al CJ Mureş caută o variantă legală pentru a acorda salariaţilor din sistem o bonificaţie salarială cu prilejul sărbătorilor de Paşti.

Edy MÃRCUŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE