Primarul Sighişoarei bate lumea după investitori Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 76 Vizualizări

Primarul Sighişoarei bate lumea după investitori

909_Primarul.gifRecent întors din vizita în Spania primarul Sighişoarei Dorin Dăneşan se pregăteşte să plece din nou peste hotare. Cât timp s-a aflat la Benidorm (Spania) în perioada 12-22 aprilie, la Primărie a ajuns o nouă invitaţie pe numele său, pentru o posibilă deplasare, în Germania de data aceasta. Despre vizita la Benidorm şi posibilitatea încheierii unui parteneriat între oraşul spaniol şi Sighişoara, primarul spune că ambele “tabere” sunt sceptice. Benidorm e destul de mare pentru Sighişoara, şi la propriu şi la figurat, dacă e să ne gândim doar la parcul de distracţii Terra Mitica din imediata vecinătate a oraşului. Sighişoara are circa 32.000 de locuitori, Benidorm are 40.000, dar şi peste 6 milioane de vizitatori pe an. “Se construieşte tot timpul, iar trei sferturi din oraş e proprietatea altora: englezi, nemţi, olandezi sau belgieni”, a povestit la întoarcere primarul Dorin Dăneşan. Din spusele sale, Benidormul e oraş turistic (aşa cum speră să devină şi Sighişoara) iar primarul de-acolo se ocupă exclusiv de turism, de investitori. “Chiar am rămas surprins, turismul pentru el e pe primul loc. Din asta trăiesc şi trăiesc bine acolo”, a explicat edilul şef al Sighişoarei, care s-a întors hotărât să atragă cât mai mulţi investitori străini şi pe plan local.
În perioada 13-16 mai Dăneşan se va afla la Dinkelsbuhl, oraş cu care Sighişoara este înfrăţită de mai mulţi ani, pentru a pune la punct detaliile legate de Tabăra de vară pentru tineri ce se organiza până acum în Dinkelsbuhl şi care anul acesta va fi găzduită de Sighişoara. Apoi, între 20 şi 22 mai se organizează langă Hanovra o întâlnire a oamenilor de afaceri saşi plecaţi din România, pe care autorităţile vor încerca să-i aducă în România ca investitori. La această întâlnire
şi-au manifestat interesul de a participa şi o serie de oameni de afaceri din Sighişoara şi din zonă care lucrează în domeniul turismului.

Florentina CÃLUGÃR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE