Boilă se judecă cu Sandu la Bucureşti Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Boilă se judecă cu Sandu la Bucureşti

2925_boila.gif
Completul de judecată din cadrul Curţii de Apel Târgu Mureş, desemnat în procesul penal intentat de ex-finanţistul Adrian Boilă împotriva procurorului şef al DNA Târgu Mureş, Marin Sandu, şi-a declinat ieri competenţa în favoarea Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie.

După ce, la primul termen din 22 decembrie, instanţa a amânat procesul, deoarece procurorul-şef Sandu nu s-a prezentat la termen, ieri completul a decis că nu are competenţă materială să judece cauza.
Ex-finanţistul Adrian Boilă, reţinut, iar apoi arestat în 27 iulie 2004 pentru presupuse fapte de corupţie şi eliberat după mai bine de un an de carceră, l-a dat în judecată pe Marin Sandu în toamna anului trecut, după ce încercările de a-i fi soluţionată plângerea penală pe cale administrativă au eşuat. Înainte cu două-trei zile de a demisiona, Gheorghe Drăghici, fostul procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, din cadrul Parchetului General, a infirmat toate capetele de acuzare susţinute de Boilă.
În consecinţă, epuizate fiind toate căile de atac, Adrian Boilă a depus cerere de chemare în judecată la Curtea de Apel Târgu Mureş.
În plângerea penală înaintată instanţei, Sandu împreună cu Remus Postolache sunt acuzaţi de purtare abuzivă, favorizarea infractorului, arestare nelegală şi cercetare abuzică, represiune nedreaptă, fals intelectual şi uz de fals.
În decursul plângerii, Boilă a arătat modul abuziv în care a fost arestat, fiind citat în calitate de martor, în primă fază, ca apoi să fie pus sub acuzare şi reţinut, fără a beneficia decât de asistenţă juridică din oficiu, presat să semneze declaraţiile dictate de Sandu care îl incriminau etc. De asemenea, se aminteşte în plângere de lipsa denunţului sau autodenunţului în cazul său, a probatoriului etc.
Deşi conştient că are slabă şanse de reuşită, Adrian Boilă ne-a declarat că speră ca instanţa să-i facă dreptate pentru lunile petrecute în arest, deşi nevinovat, doar pe susţinerile lui Codo Robert.
Vom reveni, imediat ce instanţa supremă va stabili un nou termen al procesului. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE