Sexualitatea cimentează sau distruge un cuplu Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Sexualitatea cimentează sau distruge un cuplu

2947_sexualitatea.gif
Bărbaţii nu au o părere foarte bună despre femeile care înşeală, însă vorbesc doar la superlativ despre bărbaţii care fac acelaşi lucru. O femeie care înşeală este trecută automat la categoria „curvă", în timp ce un bărbat care calcă strâmb este considerat „potent", „crai", „don juan" sau „cine ştie cu ce e ea vinovată, de a trebuit bietul om să apeleze la alta". Infidelitatea bărbatului este mai uşor iertată, trecută cu vederea, deoarece se ştie că pentru majoritatea o aventură nu este decât sex, fără nici o implicare. Atunci când o femeie face acest pas, înseamnă că motivele ei sunt mult mai întemeiate.
De ce înşeală femeile?
Să luăm un exemplu: o femeie are 39 de ani şi s-a măritat cu sex simbolul liceului. Au făcut imediat doi copii, care acum sunt mari. Se ştie că mulţi dintre frumoşii liceului nu ajung şi adulţi frumoşi. Soţul ei este un bărbat plictisitor, cu început de burtă şi chelie, foarte pasionat de cariera lui, un tată bun, care iese de câte ori are ocazia cu fiul cel mare la fotbal. În 19 ani au ajuns să se ignore reciproc. Nu s-au certat niciodată, dar nici nu se mai iubesc. Ar fi logic ca ea să-l înşele pe soţul ei în condiţiile în care nu a făcut asta niciodată? Majoritatea, cu excepţia puritanilor, aţi spune că da. Ea ştie, de fapt bănuieşte, că soţul ei a făcut-o deja, dar nu i-a păsat. La fel cum nu i-a păsat nici că el se îngraşă şi i-a ridiculizat de multe ori chelia. Nu l-a înşelat, nu pentru că nu ar fi avut ocazia, ci pentru că i-a fost teamă. I-a fost teamă că sentimentele ei se vor schimba, că nu va mai fi capabilă să aibă atâta grijă de copii. Pentru ea o aventură ar fi presupus şi o altfel de implicare. Acum a ajuns la o vârstă când îşi doreşte să vadă cum este cu altul. Nu vrea să divorţeze, pentru că menajul lor este extrem de convenabil. Şi pune totul pe seama monotoniei, care se instalează la un moment dat în orice cuplu. Se spune că în timp, dragostea se transformă în prietenie, o camaraderie împotriva facturilor sau boroboanţelor copiilor.
Specialiştii în terapia de cuplu spun că această monotonie se instalează doar din cauza acceptării cu pasivitate a situaţiei din partea ambilor parteneri. Este foarte simplu să te îndrăgosteşti, să te căsătoreşti, să faci copii şi mai apoi să te plictiseşti, să înşeli, să divorţezi, să te căsătoreşti din nou, să faci iarăşi copii…Dar, este de zece ori mai greu să rezişti lângă o persoană 25-30 de ani, încercând să o iubeşti, aşa cum este ea, tot acest timp.
Dar bărbaţii?
Pentru bărbaţi este mult mai uşor. După orice aventură ei se ascund în spatele unor declaraţii de genul: „ pe ea (soţia, iubita) o iubesc cu adevărat, celelalte nu înseamnă nimic pentru mine" sau ea se consolează „ştiu că mă înşeală, dar mă iubeşte şi tot la mine se întoarce". Undeva, acolo în sufletul ambilor va rămâne mereu o urmă de îndoială sau remuşcare.
Este clar că societatea în care trăim este puternic sexualizată, iar bărbaţii rezistă mult mai greu tentaţiilor.
Este posibil ca un bărbat să fie implicat într-o relaţie cu o femeie care nu arată la fel de bine ca altele şi din acest motiv simte mereu nevoia să „nu ierte nimic" din ce-i pică. Este o modalitate de a-şi răzbuna femeia lui, pe care mama natură nu a dotat-o ca pe altele.
Un alt motiv, poate cel mai grav, este nevoia de pasiune. El poate fi căsătorit cu o femeie care îi este devotată, lui şi familiei, dar care nu pune foarte multă pasiune în pat. Este foarte grav când femeia acceptă să fie înşelată şi îi trece cu vederea toate aventurile lui, numai pe motivul că ştie că doar pe ea o iubeşte.
O femeie care acceptă să fie înşelată îşi pierde mult din respectul faţă de sine şi, mai grav, pierde mult din respectul lui faţă de ea.
Ce înseamnă să înşeli? Şi vorbim aici indiferent de sex – bărbat sau femeie. Înseamnă să nu-ţi asumi responsabilitatea pe care o ai, faţă de copiii tăi, faţă de soţul tău, care poate în modul lui anost de a fi chiar te iubeşte. Înseamnă să îţi urmezi impulsurile de moment. Ei bine, asta nu ne deosebeşte prea mult de animale, nu? La fel face şi un câine- îşi urmează instinctele. În viaţă te poţi îndrăgosti la infinit, dar dacă ai noroc, poate reuşeşti să iubeşti o singură dată.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE