Dor de orgă Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

Dor de orgă

3005_dor.gifLa cei 13 ani, Andrei Cătălin Bernaschi ştie mai multă muzică decât mulţi dintre noi. Şi asta fără să îi fi spus cineva să înveţe, i-a plăcut enorm. Încă din clasele primare, Andrei s-a arătat interesat de portativ şi a încercat să înveţe să reproducă fiecare notă muzicală cât mai corect posibil. Pentru că mama lui a rămas profund impresionată de talentul micuţului, l-a înscris la Liceul de Artă din Mureş. "A fost elev al Liceului de Arte doar doi ani. Acum merge la o şcoală din Mureşeni. Din păcate nu ne-am mai permis să-l ţinem la Arte, pentru că nu-mi permit", spune întristată mama lui Andrei.
De Crăciun, Andrei a susţinut un recital pentru poştaşi, colegii mamei lui. A cântat şase colinzi, la o orgă pe care a împrumutat-o special pentru acel eveniment. A impresionat prin talent, seriozitate şi dăruire. Din păcate, orga la care a cântat a înapoiat-o celui care i-o dăduse, iar acum mai cântă doar când are ocazia.
În rest, este un copil normal. La cei 13 ani, Andrei merge la şcoală şi se pregăteşte de admiterea la liceu. Este un elev silitor şi cuminte, lăudat de profesori şi îndrăgit de colegi.
Mama lui spune că întotdeauna a fost un copil cuminte şi responsabil, poate uneori mult mai matur decât ar trebui.
Cea mai mare dorinţă a lui Andrei este să-şi poată cumpăra şi el, într-o zi, o orgă, să-i poată cânta mamei lui, ori de câte ori e supărată. "Are mare talent copilul. A mai cântat de câteva ori. Ţi se înmoaie sufletul, mai ales dacă începe să cânte o colindă sau un cântec de dor. Mie îmi pare rău că nu mai poate să meargă la Liceul de Arte, dar poate reuşim să-l ajutăm să-şi cumpere o orgă. Pentru că merită. Şi noi, şi el. Ne încântă auzul la fiecare eveniment", spune zâmbind un poştaş, coleg cu mama lui Andrei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE