Prefectul cel mic Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Prefectul cel mic

3053_CAPPrefectul.gifMariu Ichim a tăiat ieri panglica Oficiului Prefectural de la Sighişoara * Odată cu cheile de la birou, Ichim a primit şi prima sarcină: un proiect de dezvoltare durabilă a zonei Cuvântul de ordine al zilei a fost descentralizarea Deşi a fost aşteptat, Ministrul Vasile Blaga a absentat de la ceremonie * Au fost prezenţi şefii serviciilor deconcentrate, pe care Oficiul le va reprezenta în cetatea de pe Târnavă * Sighişorenii nu vor mai trebui să bată drumul până la Târgu Mureş pentru orice adeverinţă * Eugen Nicolăescu a promis că în şase luni va fi inaugurat un oficiu prefectural şi la Reghin

Mult discutatul Oficiul Prefectural de la Sighişoara a fost, în sfârşit, inaugurat. Marele absent al ceremoniei a fost ministrul Administraţie şi Internelor, Vasile Blaga, care anunţase anterior că ţine neapărat să asiste la această inaugurare. Cu toate acestea, în spaţiul din incinta Primăriei Sighişoara au fost prezenţi, pe lângă Marius Ichim – directorul Oficiului -, ministrul Eugen Nicolăescu, prefectul Ciprian Dobre, precum şi majoritatea şefilor de servicii deconcentrate. De asemenea, au ţinut să-l felicite pe Ichim liderii liberali din Sighişoara, dar şi primarii din localităţile arondate – Zagăr, Albeşti, Saschiz, Viişoara, Apold, Nadeş şi Daneş.
Potrivit lui Marius Ichim, noul "prefect de Sighişoara", investiţia în amenajarea spaţiului din clădirea primăriei unde funcţionează Oficiul Prefectural s-a ridicat la aproape 50 de milioane, iar calculatoarele şi tehnica de calcul le-a adus Prefectura. Lucrările de amenajare au fost terminate nu cu mult timp înainte de ceremonie, asfel încât Ichim şi-a primit invitaţii pe pardoselele proaspăt spălate, încă ude, însă nu alunecoase.
Noul prefect de Sighişoara a primit ieri şi prima sarcină, aceea de a întocmi, în termen de o lună, un program de dezvoltare durabilă a întregii zone Sighişoara. O altă prioritate va fi, a declarat Marius Ichim, "îmbunătăţirea substanţială a calităţii serviciilor publice, atât ale autorităţilor locale cât şi a celor deconcentrate, dar şi o bună colaborare şi conlucrare cu unităţile administrativ teritoriale din zonă".
Ministrul Eugen Nicolăescu a promis ieri, la Sighişoara, că în termen de şase luni va fi inaugurat un oficiu prefectural şi la Reghin, în cadrul unui program de descentralizare "prin care se încearcă apropierea administraţiei publice de cetăţean".
Oficiul de la Sighişoara va avea trei angajaţi, iar programul de audienţe este luni, marţi şi joi, între 10 şi 12.

Nu ştiu să spun exact ce importanţă are, cert este că e un lucru mai de mult dorit, dar nu a fost pus în practică. Urmează ca în viitorul apropiat să vedem exact dacă este eficient acest punct de lucru şi dacă într-adevăr satisface doleanţele şi cerinţele locuitorilor din această zonă.
Dorin Dăneşan, primar Sighişoara

Prioritatea numărul unu este îmbunătăţirea substanţială a calităţii serviciilor publice, atât ale autorităţilor locale, cât şi a celor deconcentrate.
Marius Ichim

Florentina CĂLUGĂR
Relu TĂTAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE