Evacuare sângeroasă Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Evacuare sângeroasă

Cel puţin 250 de persoane au fost rănite ieri în timpul incidentelor care au izbucnit după ce forţele de ordine israeliene au iniţiat operaţiunea de evacuare a coloniei ilegale Amona din Cisiordania. Printre cele 57 de persoane spitalizate s-au numărat trei parlamentari, membri ai unor formaţiuni de dreapta. De asemenea, au fost răniţi 49 de poliţişti. În evacuarea celor nouă case neautorizate au fost implicaţi 6000 de membri ai forţelor de securitate, cărora li s-au opus 5000 de colonişti şi simpatizanţi ai acestora.
Violenţele s-au declanşat la scurt timp după ce trupele au ajuns la prima casă şi au încercat să-i scoată pe protestatari pe ferestre. Coloniştii au răspuns aruncând pietre şi baloane umplute cu vopsea. Militarii au urcat apoi pe acoperiş, în ciuda opoziţiei demonstranţilor, care i-au întâmpinat cu bâte, ouă şi nisip. În cele din urmă, mulţimea a fost împrăştiată cu tunuri de apă.
Evacuarea coloniştilor din Amona a fost prima operaţiune de acest gen de la retragerea forţată care a avut loc în vara anului trecut în Fâşia Gaza şi în patru aşezări din Cisiordania.
Conform prevederilor foii de parcurs a planului de pace susţinut de comunitatea internaţională, Israelul s-a angajat să demonteze câteva zeci de implantări ilegale din Cisiordania. Amona se află la nord de Ierusalim, lângă oraşul palestinian Ramallah. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE