Vaccin experimental Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 21 Vizualizări

Vaccin experimental

Douã echipe separate de cercetãtori din Statele Unite au anunţat cã au realizat un vaccin experimental contra gripei aviare, care are rezultate la şoareci. Urmeazã ca vaccinul sã fie testat şi pe oameni, pentru a se vedea dacã aceasta ar fi soluţia pentru oprirea izbucnirii unei epidemii la scarã globalã.
Cercetãtorii de la centrul pentru controlul bolilor infecţioase din Atlanta şi de la Universitatea din Pittsburgh afirmã cã vaccinul a fost creat prin combinarea virusului gripei normale cu proteine cheie care au fost identificate în cazurile umane de gripã aviarã. Şoarecii pe care a fost testat au rezistat fãrã probleme dupã ce au fost expuşi virusului gripei aviare colectat de la victimele bolii din 2003 şi 2004. Subiecţii nu au pierdut nici în greutate.
În opinia savanţilor, prin aceastã metodã, ar fi destul de simplu de creat cantitãţi mari de vaccin care ar putea fi disponibile înainte ca virusul H5N1 sã sufere mutaţia ce îi va permite sã se transmitã de la om la om. De regulã, crearea unor rezerve suficiente pentru a vaccina peste un miliard de oameni, expuşi pericolului gripei aviare, ar lua circa şase luni. Experţii avertizeazã cã dacã boala se va transmite de la om la om, consecinţele pot fi la fel de dezastruoase ca în cazul epidemiei de gripã spaniolã din 1918, care a fãcut între 20 şi 40 de milioane de morţi. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE