Expoziţie fotografică Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Expoziţie fotografică

Fundaţia "Oasis" şi Fotoclubul Târgu Mureş vă invită luni la vernisajul expoziţiei de artă fotografică "Torok Gaspar", care va avea loc de la ora 16, la sediul fundaţiei de pe strada Dr. Emil Dandea nr. 10. Vor prezenta: Vasile Mureşan, artist plastic profesionist, şi Incze Istvan, preşedintele Fotoclubului Târgu Mureş. Născut la data de 27 iulie 1934 la Braşov, Torok Gaspar este atras de fotografie încă din anii '50, când începe să realizeze primele instantanee. Pentru ca anii maturităţii să îl găsească pregătit, începând din 1965 Torok Gaspar devine interesat de fotografia competiţională, participând la prima expoziţie-concurs din carieră, cu lucrarea "Spărgătorii de gheaţă", lucrare care îi aduce primul premiu din carieră. A expus peste 500 de fotografii în cadrul unor expoziţii din ţară şi din străinătate, în cadrul cărora a obţinut 67 de premii naţionale şi 21 de premii internaţionale. Din 1970, este membru al Fotoclubului Târgu Mures, în cadrul căruia a deţinut, în perioada 1992-2000, funcţia de vicepreşedinte.
Este singurul artist fotograf transilvănean cu expoziţie personală la Bucureşti şi este al doilea fotograf din România, dupa Constantin Săvulescu, care s-a ocupat de teoria istoriei fotografiei, abordând istoria fotografiei din Transilvania, în perioada 1839-1916, prin articole şi conferinţe. În 1988, i se decernează titlul de AFIAP (Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică), iar în 1995 este distins cu titlul de EFIAP (Excelent Artist).
Expoziţia este organizată în cadrul clubului vârstnicilor "Brânduşa", care are loc săptămânal la sediul fundaţiei şi va fi deschisă vizitatorilor pe perioada până în 1 martie. (C.A.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE