Sighişoara, răsfăţată de ANL Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Sighişoara, răsfăţată de ANL

3261_Sighi.gifÎn următorii doi ani vor fi construite la Sighişoara 200 de noi locuinţe ANL destinate închirierii tinerilor, pe lângă cele 204 deja date în folosinţă. În prima etapă, care va fi demarată în primăvara acestui an, vor fi construite primele 100 de apartamente dispuse în patru tronsoane de blocuri cu regim de înălţime S+P+4. Pentru realizarea investi-ţiei, Consiliul local Sighişoara a pus la dispoziţia ANL o suprafaţă de 15.054 mp de teren în cartierul Târnava II (Bărăgan), în vecinătatea blocurilor ANL date în folosinţă în toamna anului 2004 şi şi-a însuşit studiul de fezabilitate „Locuinţe pentru tineri în regim de închiriere finanţate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti" realizat de SC Domus SRL din Târgu Mureş. Conform acestui studiu, investiţia totală pentru prima etapă se ridică la suma de 11.444.156,56 RON. În această sumă nu sunt incluse şi lucrările tehnico-edilitare (branşarea la reţele de electricitate, gaz şi apă-canal, amenajări alei, parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii), care vor trebui realizate din fonduri ale municipalităţii, în termenele convenite cu ANL. Studiul de fezabilitate urmează să fie supus aprobării ANL care, dacă-l va aproba, va elabora soluţia tehnică pentru realizarea investiţiei şi caietul de sarcini pentru demararea licitaţiei a cărei dată va fi anunţată în Monitorul Oficial şi pe site-ul ANL. Din experienţa anilor anteriori rezultă că toate aceste proceduri pot dura între una şi două luni, astfel că cel mai devreme se poate vorbi de o licitaţie pentru alegerea constructorului pe la mijlocul primăverii.
În momentul de faţă, la Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sighişoara sunt înregistrate 447 de cereri pentru locuinţe ANL, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Michaela Türk. Potrivit acesteia, tinerii care au depus cereri la Primărie pentru obţinerea unei locuinţe pot să-şi calculeze singuri şansele de a deveni chiriaşi la stat, având la dispoziţie pe siteul ANL criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în repartizarea locuinţelor, precum şi punctajul aferent.
În perioada 2001 – 2004, la Sighişoara au fost ridicate 204 apartamente finanţate de ANL destinate închirierii, în vreme ce la Târgu Mureş au fost construite în aceeaşi perioadă doar 136. (A.D.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE