Proiectele, materie de studiu Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Proiectele, materie de studiu

7146_Proiectele.gifMinisterul Educaţiei intenţionează să introducă în licee cursuri opţionale de management de proiecte, conform inspectorului general pentru ştiinţele socio-umane, Eugen Stoica. Câteva programe-pilot s-au desfăşurat deja, chiar la nivel de gimnaziu. Până acum au fost organizate seminarii în acest sens la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Braşov, destinate profesorilor care vor fi implicaţi în program. Astfel, ei au fost instruiţi în domeniul managementului de proiecte, pentru a-i coordona pe elevii care au idei de îmbunătăţire a vieţii în comunitate.

Antrenamente din clasa a VII-a
Elevii din clasele VI-VII se pot înscrie deja pentru astfel de activităţi. Spre exemplu, programul de educaţie civică P&G "Învaţă să schimbi lumea!" are ca ţintă implicarea directă a şcolarilor în soluţionarea unor probleme ale comunităţii. Elevii trebuie să observe ce nevoi au oamenii din oraşul în care trăiesc şi apoi să realizeze proiecte pentru soluţionarea lor. Termenul de finalizare a proiectelor este 19 februarie 2007, urmând ca până pe 28 februarie să fie selectate cele câştigătoare. În fiecare au fost aproximativ zece proiecte câştigătoare, care au fost puse în practică de Procter&Gamble. Compania a premiat ideile elevilor cu 1.000 de euro. În decursul celor patru ediţii au fost implicaţi peste 17.800 de elevi din 104 şcoli din ţară, care au alcătuit în total aproape 200 de proiecte prin care copiii au încercat să îmbunătăţească viaţa în comunitatea unde trăiesc.

Premii UE
Consiliul Europei şi Ministerul Educaţiei au lansat încă din 22 decembrie concursul pentru elevi "Toţi diferiţi – Toţi egali". Concursul este organizat în perioada 22 decembrie 2006 – 15 februarie 2007, în cadrul Campaniei Europene de Tineret pentru Diversitate, Drepturile Omului şi Participare. La concurs pot participa tinerii intre 15-19 ani, iar competiţia constă în realizarea unor eseuri în care copii să-şi imagineze că sunt membri ai autorităţii locale (consiliu local, primărie etc), şi că participă la conducerea comunităţii. Ei trebuie să prezinte care ar fi primele trei decizii, măsuri sau reguli pe care le-ar adopta şi ce iniţiative ar avea pentru îmbunătăţirea vieţii comunităţii.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE