BUDINCA DE CONOPIDĂ
19 februarie 2007Ingrediente:
1 kg de conopidă, 100 g franzelă, 150 ml lapte, 100-150 g brânză telemea, 100 g unt, 200 ml smântână, 50 g făină, 4-5 ouă
Preparare:
Conopida, tăiată în bucheţele, se fierbe 15 minute în apă clocotită, cu puţină sare, se strecoară şi, rece, se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în lapte, nestoarsă; la tocătură se adaugă smântâna, făina, gălbenuşurile, untul topit, mărarul tăiat mărunt şi brânză rasă, amestecându-se bine; apoi, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor, cu telul, prin răsturnare de jos în sus.
Compoziţia se deşartă într-o cratiţă unsă bine cu margarină şi tapetată cu pesmet. Se coace 40-50 minute în cuptorul bine încins, în tava cu apa fiartă, pusă din timp în cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Când este coaptă, budinca se răstoarnă pe platou şi se serveşte fierbinte.
Poftă bună!
Lasă un comentariu