BUDINCA DE CONOPIDĂ Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

BUDINCA DE CONOPIDĂ

Ingrediente:
1 kg de conopidă, 100 g franzelă, 150 ml lapte, 100-150 g brânză telemea, 100 g unt, 200 ml smântână, 50 g făină, 4-5 ouă
Preparare:
Conopida, tăiată în bucheţele, se fierbe 15 minute în apă clocotită, cu puţină sare, se strecoară şi, rece, se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în lapte, nestoarsă; la tocătură se adaugă smântâna, făina, gălbenuşurile, untul topit, mărarul tăiat mărunt şi brânză rasă, amestecându-se bine; apoi, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor, cu telul, prin răsturnare de jos în sus.
Compoziţia se deşartă într-o cratiţă unsă bine cu margarină şi tapetată cu pesmet. Se coace 40-50 minute în cuptorul bine încins, în tava cu apa fiartă, pusă din timp în cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Când este coaptă, budinca se răstoarnă pe platou şi se serveşte fierbinte.
Poftă bună!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE