Retailerii negociază carnea Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 46 Vizualizări

Retailerii negociază carnea

Pentru că producătorii autohtoni nu mai pot comercializa carne de oaie, românii vor mânca de Paşte, miel de import. Aceştia vor fi comercializaţi doar în marile lanţuri de supermarketuri, potrivit declaraţiei făcute la începutul săptămânii de directorul Patronatului Crescătorilor şi Exportatorilor de Ovine (PACERO), Mihai Dumitriu.
Totul se va întâmpla din vina Autorităţii Sanitar Veterinare dacă nu va reuşi să finalizeze la timp procesul de identificare a animalelor, iar transportul ovinelor este interzis în lipsa elementelor de marcare, potrivit normelor impuse de Comisia Europeană.
Lanţurile de hipermarketuri Metro şi Real vor avea miei de import pe rafturi cu ocazia sărbătorilor de Paşte, dar preţul încă nu este cunoscut deoarece retailerii sunt încă în negocieri. Mieii din producţia internă vor lipsi anul acesta din magazine dacă Autoritatea Veterinară nu va rezolva problema solicitării Comisiei Europene derogările necesare pentru identificarea ovinelor. Activitate care nu va fi gata la timp pentru că înainte cu o lună de finele lui 2006, ANSVSA a stopat, la nivelul întregii ţări crotalierea animalelor. Iar fără aceşti cercei de identificare, mieii nu vor putea fi tăiaţi nici măcar în abatoarele autorizate.
Preşedintele ANSVSA a afirmat că procesul de identificare a fost reluat la jumătatea lui februarie, iar achiziţionarea crotaliilor se va face prin licitaţie pe data de 5 martie, cu aproximativ o lună înainte de Paşte, dar perioada rămasă nu este de ajuns pentru a rezolva problema. (S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE