"Cornul si laptele" in extindere Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 53 Vizualizări

"Cornul si laptele" in extindere

10992_cap.gifProgramul national "Cornul si laptele" se va extinde si la elevii de clasele V-VIII. Nu mai putin de 23.787 de elevi mureseni din mediul urban si rural vor beneficia de alimente in fiecare zi. Guvernul a decis ca si copii de clase mai mari au nevoie de o "motivatie" pentru a veni la scoala. Consiliul Judetean Mures nu are clarificate toate aspectele acestui program urmand sa clarifice aceste lucruri in cat mai scurt timp. Inspectoratul Scolar Judetean Mures a trimis catre CJ Mures toate datele pentru o imlementare cat mai rapida.
Consiliile judetene au primit, la începutul anului, o adresa de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative prin care erau informate ca trebuie sa asigure în cel mai scurt timp produse de panificatie si lactate si pentru elevii din clasele V-VIII. "Avem acum in procesare informatiile despre acest program pentru a putea in cel mai scurt timp sa-l implementam", ne-a declarat Cornel Groza, vicepresedintele CJ Mures. La nivelul judetului Mures nu au ajuns toate datele despre acest program urmand sa se stabileasca o intalnire cu reprezentantii ISJ Mures. "Consider ca este un program viabil care a fost extrem de apreciat de copiii de clasele I-IV, care a avut un efect mare in reducerea abandonului scolar", a mai spus Groza. In opinia sa varsta nu ar trebui sa fie un criteriu pentru acordarea acestor ajutoare. "Sa stiti ca exista copii saraci si in clasele V-VIII", a declarat Groza.
ISJ apreciaza initiativa
Inspectorul general adjunct din cadrul ISJ Mures, Dumitru Matei, vede si el o chestiune benefica in extinderea programului cornul si laptele. "Avem si acum probleme cu scolarizarea in mediile mai delicate. Exist multi copii saraci care vor veni la scoala din cauza extinderii acestui program", a declarat Matei. Statistic vorbind, din cei 23.787 de copiii din clasele V-VIII din judetul Mures, 12.590 sunt in mediul urban, iar 11.197 in cel rural. "Va fi o mai mare apreciere a acestui program in mediul rural unde exista mai multe probleme sociale", crede inspectorul scolar general adjunct. Programul Cornul si laptele pentru clasele V-VIII va fi operabil din acest semestru, iar cei din inspectorat spera ca acest lucru sa se intample in cat mai scurt timp. "Am trimis toate datele catre CJ Mures. Eu personal ma bucur foarte mult ca se extinde acest program pentru ca de exemplu copiii de clasa a V-a erau invidiosi pe cei din clasele mai mici pentru ca primeau acest ajutor. Acum s-a echilibrat lucrurile", a marturisit Dumitru Matei. In ceea ce priveste marimea portiei pe care o va primi fiecare copil, inspectorul general adjunct ne-a asigurat ca nu va fi discriminare. "Fiecare portie, indiferent daca este pentru un copil de clasa a I-a sau a VIII-a, va fi egala ca marime", a completat Matei.

Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE