Nebunie de spital Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Nebunie de spital

10994_cladire.gif
Seful clinicii de "Psihiatrie I" din Targu-Mures, Iosif Gabos Grecu, este cercetat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures pentru ridicarea unui imobil fara autorizatie de constructie. In respectiva cladire, aflata in Targu-Mures in zona Platoului Cornesti, Grecu doreste deschiderea unui Centru de Sanatate pentru persoane afectate de stres si oboseala. Primaria Targu-Mures a amendat initial firma lui Iosif Gabos Grecu pentru inceperea constructiei fara autorizatie si a interzis continuarea lucrarilor. In data de 7 decembrie 2007, constatand ca activitatea nu a fost oprita, Primaria a sesizat Parchetul pentru inceperea cercetarilor. Gabos Grecu nu a fost instiintat de faptul ca este cercetat si se considera victima razbunarii unui vecin care nu este de acord cu deschiderea Centrului de Sanatate.
Scandalul a inceput in data de 5 noiembrie 2007 atunci cand, in urma unei sesizari venite din partea unui vecin, inspectorii Primariei Targu-Mures au constatat inceperea unei constructii fara autorizatie, pe strada Posada nr. 10, de catre o firma administrata seful clinicii de Psihiatrie I din Targu-Mures, Iosif Gabos Grecu. "Dupa verificarea in teren la fata locului din data de 15.11.2007 s-a constatat ca domnul Gabos Grecu Iosif, desi a fost somat prin Procesul verbal de constatare a contraventiei nr. 30 din 05.11.2007 sa opreasca imediat orice activitate de constructie, a continuat activitatea, fapt pentru care a fost instiintat Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures", se arata intr-un raspuns al Primariei la o adresa formulata de Barabas Sandor, vecinul lui Gabos Grecu. In schimb, medicul targumuresean declara ca el nu a fost anuntat din partea Primariei ca a fost controlat si nu a semnat nici un proces verbal prin care sa se constate continuarea lucrarilor. "Nimeni nu a verificat constructia, pentru ca nu am fost anuntat sau chemat la fata locului pentru constatare asa cum era normal. Nici nu stiam ca Primaria a sesizat Parchetul pentru o astfel de problema", a declarat Gabos. Vecinul care a facut sesizarea, Barabas Sandor, crede ca in acest caz s-a incalcat grav legea. "Langa domiciliul meu s-a construit un imobil, cu alta destinatie decat casa de locuit, fara autorizatie de constructie. Desi a fost amendat pentru acest lucru, domnul Gabos Grecu a continuat sa ridice imobilul transformandu-si fapta, conform legii, in infractiune. Mi s-a transmis de la Primarie ca s-a facut o adresa catre Parchet pentru anchetarea acestui caz", ne-a spus Barabas.
Parchetul si Politia au pornit cercetarile
Conform prim-procurorului adjunct din cadrul Parchetului de pe langa judecatoria Targu-Mures, Ileana Georgescu, a existat o plangere din partea Primariei Targu-Mures la adresa lui Iosif Gabos Grecu, datata 28.12.2007. "In momentul cand a ajuns sesizarea la noi, in data de 28 decembrie 2007, am trimis-o mai departe la Politia Targu-Mures, Serviciul de Investigatii Criminale pentru cercetare", a declarat Ileana Georgescu. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Mures Livia Popa ne-a confirmat faptul ca exista un dosar de la Parchet care a intrat in data de 10.01.2008 in registrul IPJ Mures. "Se efectueaza verificari de catre cei de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Targu-Mures. In momentul de fata se lucreaza la completarea documentelor de la dosar. Cand vom avea si niste rezulate ale anchetei va vom informa", a declarat Livia Popa.

Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE