Premiera musicalului regizat de Pancu Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Premiera musicalului regizat de Pancu

11248_cap.gifDuminica, 10 februarie Sala Mare a Teatrului National a fost plina de invitati care au avut prilejul sa vada un spectacol de zile mari: "Opera de trei parale" de Bertold Brecht, in regia lui Liviu Pancu. Primul spectacol musical jucat la sectia romana in ultimii 10 – 15 ani, "Opera de trei parale" a fost extrem de bine primita de publicul targumuresean, care a rasplatit cu aplauze indelungate efortul celor 23 de actori din distributie. Spectacolul montat intr-un decor relative simplu, dar foarte practic, creat de scenografa Szabo Annamaria, pictor executant al Teatrului National, a avut ca fundal proiectia unui ceas urias, simbol al amintirilor generatoare de framantari sufletesti, care macina constiinta incarcata a unui om ce si-a tradat cel mai bun prieten, dar si simbol al timpului care trece dar nu aduce cu el nici o schimbare de fond, deficientele societatii ramanand aceleasi… Costumele cu trimiteri la modernitate, create tot de ea, ilustrau si ele aceasta idee. De remarcat coregrafia si miscarea scenica la realizarea carora regizorul Liviu Pancu a colaborat cu doi dansatori profesionisti Raluca Moldovan si Sorin Simon de la Clubul New Dance din Targu Mures. Muzica spectacolului, creata de Mihai Sorohan dupa partiturile originale ale lui Kurt Weill si cantata live pe scena de patru tineri talentati, doi dintre ei angajati ai Filarmonicii din Targu Mures, a dat un plus de savoare spectacolului, reusind sa fie mai mult decat un simplu comentariu muzical. Actorii Companiei Liviu Rebreau au facut fata cu brio cantecului, chiar daca inregistrat in prealabil, dansului si miscarii scenice. Merita amintita si prestatia scenica bazata pe elemente acrobatice a actorilor din rolurile secundare, unii fiind inca studenti in primul an la Universitatea de Arta Teatrala. Pentru cei care doresc sa vada sau sa revada acest spectacol, o noua reprezentatie este programata astazi de la ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului National Targu Mures.

Parerea spectatorului:
Olga Rusnac:
"Imi place muzica, orchestratia moderna, daca nu era muzica si dansul actorii m-ar fi plictisit, cu toate ca sunt anumite momente care acapareaza. Unii figuranti fac treaba destul de buna. Totusi nu sunt de accord cu musicalurile cu playback."
Dorina Oltean:
"Un spectacol foarte frumos. Personajele principale mi-au placut foarte mult si costumele si muzica. Un spectacol foarte bine organizat din punct de vedere regizoral."
Demeter Agnes:
"Spectacolul mi-a placut foarte mult. Regizoral a fost impresionant. Muzica cantata de formatia de instrumentisti a fost foarte frumoasa. Pacat ca actorii nu au cantat si ei live."
Mariana Cioloboc:
"Spectacolul mi s-a parut interesant pentru ca e primul musical pe care il vad pe scena Teatrului National. Mi-a placut faptul ca actorii sunt tineri, ca a fost muzica si coregrafie buna."

Claudia SAS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE