S.O.S. gradinita "Voinicel"! Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

S.O.S. gradinita "Voinicel"!

11343_cap.gifGradinita "Voinicel" din Reghin, singura unitate din Ardeal care deruleaza un parteneriat cu U.N.E.S.C.O., are nevoie de 4 miliarde de lei vechi pentru reabilitare.
Fondurile sunt necesare pentru repararea acoperisului, reconditionarea parchetului si zugraveli interioare.
De investitie ar beneficia 120 de copii care frecventeaza gradinita, dar si comunitatea reghineana.
Gradinita "Voinicel" din Reghin este singura unitate de profil din Ardeal care are un parteneriat cu U.N.E.S.C.O. si care primeste anual vizite din tara si din alte tari asociate ale U.N.E.S.C.O.
Unitatea este condusa de Sorina Sav, directoarea care pâna în prezent are publicate 14 manuale ajutatoare pentru educatoarele de gradinita, lucrari pentru care a fost recompensata cu peste 100 de diplome de merit si de excelenta din tara si din strainatate.
Gradinita "Voinicel" include o unitate cu program normal si una cu program prelungit si colaboreaza în prezent, prin intermediul U.N.E.S.C.O., cu alte gradinite, scoli, asociatii si O.N.G-uri din România, Grecia, Turcia, Ucraina, Serbia Muntenegru, Ungaria si Republica Moldova.
Sorina Sav a realizat zeci de proiecte pe diverse teme, ca de exemplu proiecte pentru educatie ecologica, drepturile omului si educatie rutiera. Anul acesta, directoarea va participa la Simpozionul International stiintific ''Diferente si diferentiere în educatie'', care va avea loc la Bacau, în perioada 28-29 februarie. "La Bacau vom implementa un program în cadrul cercului directoarelor, care se va numi Teoria miscarii", a explicat directoarea.
De asemenea, gradinita "Voinicel'" a participat si la competitii internationale cum ar fi cea de la Troyes (Franta) si cea de la Kanagawa (Japonia), iar pe plan intern la Concursul National ''În asteptarea sarbatorilor de iarna'', menit sa promoveze traditiile si datinile românesti, educatia prin literatura traditionala si la simpozionul international de la Sibiu, cu teme ''Traditii locale''. Diplomele dobândite de gradinita de-a lungul timpului fac dovada aprecierii si distinctiei din partea U.N.E.S.C.O., dar si din partea altor institutii din România.
Cheia numeroaselor reusite o aflam de la Sorina Sav, directoarea gradinitei: "Nu am fost niciodata adepta sloganului "merge si asa". Trebuie mentionat faptul ca aceasta gradinita a fost construita în anul 1931, dar nu a mai fost reabilitata din anul 1983. În anul 2007, s-au primit fonduri în valoare de aproximativ 4 miliarde de lei vechi de la Guvernul României, pentru reabilitarea gradinitei.
Acestea au fost însa insuficiente, deoarece am reusit reabilitarea gradinitei doar în proportie de 50%. S-a realizat încalzirea centrala, înca un grup sanitar, zugraveli interioare, s-a modificat bucataria si s-a achizitionat mobilier nou, toate lucrarile executându-se la standarde europene."
"Fondurile acordate de Guvern sunt insuficiente însa, pentru finalizarea lucrarilor mai fiind nevoie de înca 400.000 de lei. Avem probleme mari cu acoperisul unitatii, care trebuie refacut, cu gardul, zugraveli exterioare si interioare în câteva sali si reconditionarea parchetului sau schimbarea lui. Vestea buna este ca avem promisiunea ca vom primi fonduri de la Guvernul României, pentru a finaliza proiectul. Asteptam banii pentru ca momentan suntem blocati în plin santier", a adaugat directoarea.
Momentan, gradinita dispune de 11 educatoare la programul prelungit, trei îngrijitoare, un administrator, un bucatar, o asistenta medicala si un muncitor de întretinere.

Codruta POP

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE