Dreptatea lui Benedek sau batista pe tambalul Uniunii Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Dreptatea lui Benedek sau batista pe tambalul Uniunii

aurelian_poza_noua_10.jpg
De ce l-au executat liderii UDMR pe doctorul Benedek, excluzându-l din Uniune ?
De ce conducerea UDMR a generat prin reprezentantul lor la BEC atribuirea ultimului loc de deputat ce îi revenea, lui Koto Joszef, cu doar 43 de voturi obtinute, aruncându-l în afara Camerei Deputatilor pe incomodul chirurg muresean cu 12.000 de votanti?
De ce ultima sedinta a CRT de vineri s-a desfasurat fara presa si în ciuda divergentelor de opinii, declaratiile lui Marko Bela si Frunda Gyorgy sunt extrem de evazive?
S-a încercat eliminarea consilierului local Benedek Istvan si a viceprimarului Czegzi Sandor la CRT Mures?
Sunt tot atâtea întrebari, deocamdata, fara raspuns, din interiorul vietii politice destul de zbuciumate a Uniunii. Mai ales ca dupa pierderea accederii la guvernare, tensiunile exista, se manifesta intern, dar sunt tinute sub obroc. Cel putin pâna acum. Sa fie fratii Benedek singurii contestatari vocali, pe fata, ai esecului finalului de mnandat al presedintelui Marko Bela? Sau lucrurile sunt mult mai profunde si prin înlaturarea acestora sa fie distrusa din fasa orice opozitie la continuitatea si unitatea indestructibila a liderilor din mileniul trecut aflati la comanda UDMR? Iar vocea lupilor tineri si a opozitiei din Uniune sa fie astfel redusa, printr-un exemplu clar, dur, la nemultumiri exprimate maximum în culisele neputintei lor de a se afirma si de a schimba actuala conducere..
Procesul doctorului Benedk Imre, candidat în Colegiul 2 pe Târgu Mures la Camera Deputatilor împotriva Biroului Electoral Central a fost finalizat la Curtea de Apel Bucuresti cu o sentinta clara. BEC a fost învins. Trebuie sa anuleze rezultatul procesului de repartizare a mandatului pentru Koto Joszef. Mandatul revine clar UDMR. Mandatul urmeaza sa fie atribuit de BEC. Iar cel ce urmeaza pe lista Uniunii ca numar de voturi, procente, obtinute e unul singur: Benedek Imre. Sa vedem daca va fi recurs si daca Înalta Curte va confirma prima sentinta. Oricum conducerea BEC nu se simte prea bine, asa cum cea a UDMR sta pe un butoi cu pulbere. Naduful zagazurilor si nemultumirilor nu pot fi tinute vesnic sub obroc.
Doctorul muresean a dat în judecata BEC si nu UDMR, asa cum afirma liderul Marko Bela. Ramâne ca liderul national al maghiarilor sa le explice acestora de ce a preferat un deputat de Africa, unuia de Târgu-Mures. si îi va fi cu atât mai greu cu cât cei 12.769 de votanti au fost târgumureseni.
Ilegalitatile alocarii postului de deputat de la BEC îi vor lovi prin aceasta sentinta si pe liberali, care au acordat un post de deputat la Maramures, când conform legii trebuiau sa îl atribuie candidatului liberal pe circumscriptia 43 strainatate.
Despre UDMR si apele tulburi din Uniune vom reveni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE