Penalizate de federatie, uitate de edili Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Penalizate de federatie, uitate de edili

alex_poza_noua_45.jpgÎn afara de realizarea de performante, sportul are si alte meniri dintre care cea mai importanta este practicarea miscarii în mod organizat si controlat, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru sanatatea fizica si mentala a practicantilor. De aceea, pentru a nu ne confrunta cu un dezastru iminent peste doua-trei decenii este foarte important sa nu neglijam prezentul.
Or, situatia actuala nu este deloc linistitoare. Orele de educatie fizica s-au redus sau au devenit facultative, iar copii nu mai au placerea de a face miscare, multi dintre ei preferând sa-si petreaca timpul liber stând în fata calculatorului sau al televizorului. De asemenea, cu toate ca si-ar dori, multi parinti renunta la a-si înscrie copii la diferite sporturi, constrânsi fiind de situatia financiara precara.
În acest context, al declinului mai mult evident al sportului la nivel de copii, initiativa unor patroni de echipe care promoveaza tineretul e mai mult decât laudabila. Este cazul formatiei de handbal feminin CS Transilvania, care activeaza în campionatul Diviziei A având în componenta, cu foarte putine exceptii, doar jucatoare foarte tinere. Paradoxal, în loc sa aiba o politica de promovare a tineretului, federatia a penalizat clubul muresean cu doua puncte din cauza ca media de vârsta a jucatoarelor ar fi prea frageda.
Si ca tacâmul sa fie complet, CS Transilvania a mai primit o lovitura, dar de data aceasta la buzunare, tocmai din partea edililor. Desi în cursul anului trecut primaria a aprobat suma de 30.000 de lei pentru sustinerea activitatii clubului muresean, conducerea acestuia acuza ca în conturile sportivelor nu a intrat deocamdata nici macar un banut. Ce ar mai fi de spus ca replica la indiferenta autoritatilor? Poate doar trei cuvinte: rusine, rusine, rusine!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE