Knitter, misterul unui transfer fara acte-n regula Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Knitter, misterul unui transfer fara acte-n regula

p_8_1_20.jpgJucatorul de baschet Sean Knitter, disparut de la echipa BC Mures înaintea partidei de sâmbata cu Elba Timisoara, urma sa fie dat la persoane disparute, ca politia sa pronunte, daca el se mai afla în tara, sau daca a parasit România. Între timp însa s-a confirmat ipoteza conform careia el a plecat în Franta, la o echipa de liga a 3-a, ESPM Prisse Macon. Acest lucru a fost anuntat chiar pe site-ul agentiei SBS, cea care impresariaza jucatorul, în comunicat spunându-se ca acest transfer este posibil pe baza unei decizii FIBA. Curios, presa locala din Franta a anuntat deja luni sosirea jucatorului, consemneaza ca el va evolua în seara respectiva în primul meci de verificare, iar sâmbata îl anunta ca titular în meciul pe care Prisse Macon îl va sustine contra celor de la Bordeaux.
Misterul însa, în loc sa fie dezlegat, a devenit prin aceasta si mai mare, deoarece FIBA nu poate de la sine putere sa acorde drept de joc unui jucator, fara cartea verde primita de la federatia de unde se transfera respectivul. Chiar daca SBS sau Knitter ar fi facut plângere impotriva BC Mures pentru nerespectare de contract (ceea ce nu este cazul), decizia de eliberare ar fi trebuit sa vina dupa o minima informare la fata locului.
Presedintele BC Mures József Szalkay este si el nedumerit, deoarece clubul nu si-a dat acordul pentru pentru transfer, iar fara acordul clubului, nici federatia nu a avut dreptul s-o faca. Având în vedere însa circumstantele plecarii, nu exclude posibilitatea ca jucatorul sa fi intrat în posesia unui document având stampila clubului prin metode mai putin ortodoxe. Cu toate ca, contactat telefonic, persoana care se ocupa în federatie de acest lucru, Radu Draganescu, a negat categoric ca FRB ar eliberat un astfel de document. A admis ca francezii au cerut cartea verde la începutul lunii, dar dupa refuzul clubului muresean nu au mai revenit cu alta solicitare.
si mai curios, o persoana din federatia franceza a sunat la club luni sa se asigure ca toate documentele sunt în regula!
În conditiile date, clubul poate sa faca un singur lucru: sa se adreseze printr-o scrisoare oficiala federatiei, prin care cere ca aceasta sa intervina la FIBA pentru clarificare, iar presedintele Szalkay o va informa telefonic si pe presedinta Carmen Tocala despre situatia creata. În plus BC Mures va cere oficial federatiei sa accepte legimarea unui nou jucator, dat fiind situati exceptionala în care a ajuns echipa, dar, dupa cum recunoaste însusi presedintele, sansele de reusita sunt minime, deoarece s-ar crea un precedent, de care ar putea profita unii în viitor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE