Numarul cititorilor care merg la biblioteca, în crestere Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Numarul cititorilor care merg la biblioteca, în crestere

p_2_2_32.jpgDe-a lungul timpului, cartile au luminat pâna si cele mai încuiate minti. De la cei mai strasnici dictatori la aprigii aparatori ai libertatii, au fost inspirati de scrierile marilor autori. Istoria cartii este una foarte interesanta. În Delta Nilului, papirusul servea drept dovada scrisa. Pe de alta parte, in Asia Mica se folosea pielea de câine sau miel cu denumirea de pergament. Mai târziu, chinezii au inventat hârtia. Iar inventia lui Guttenberg, tiparul, a fost ultimul pas facut spre crearea cartii de azi. Odata cu dezvoltarea societatii, cartea a trecut pe un plan secund. Oamenii de astazi folosesc drept surse de informare internetul si mijloacele mass-media.

Toata lumea interesata de lectura
Contrar acestei idei, Emese Csiki, sef de serviciu în cadrul Bibliotecii Judetene Mures, afirma: „Nu înteleg motivul pentru care toata lumea are impresia ca azi nu se mai citeste. Dimpotriva, numarul muresenilor care vin la biblioteca este în crestere. “Astfel, am aflat ca statisticile împart cititorii în trei mari categorii. Elevii si studentii în timpul anului scolar, respectiv universitar sunt interesati de bibliografii scolare. Cei trecuti de 40 de ani se axeaza pe lucrari bazate pe domeniul de activitate al fiecaruia. În schimb, pensionarii prefera autori cunoscuti si usor accesibili. „Consider ca mureseanul, indiferent de vârsta, citeste”, a mai spus bibliotecara.

„Esti ceea ce citesti“
Nicolae Baciut, directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Mures, sustine ca într-un mod paradoxal, în orasul unde cele mai importane librarii au fost desfiintate, înca se citeste. “Desi nu putem evalua calitatea lecturii, este îmbucurator sa vezi cum tinerii sunt în cautare de literatura. Desiur, rolul esential în formare îl are scoala, prin intermediul dascalilor. “Cartile studiate pe bancile scolii deschid apetitul pentru citit pentru tot restul vietii. “Oamenii traiesc prin lecturile pe care le fac“, a conchis Nicolae Baciut.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE