Conducerea Aquaserv acuzată de primar de calitatea proastă a apei Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Conducerea Aquaserv acuzată de primar de calitatea proastă a apei

p_5_1_34.jpg
Primarul Dorin Florea a prezentat un dosar, pe care intenţionează să-l aducă azi în atenţia consilierilor locali, care conţine procesele verbale şi adresele prin care primăria a atras atenţia companiei Aquaserv asupra neregulilor la lucrările din oraş. „Consider că am obligaţia legală de a prezenta cetăţenilor aceste probleme. Legal pot să anunţ Consiliul Local, care a fost, până acum majoritar UDMR şi l-a apărat pe domnul Otto. Doresc o responsabilizare în Consiliul Local, doresc că cei din consiliul să judece în interesul mureşenilor şi să ceară schimbarea Consiliului de Administraţie de la Aquaserv”, a spus Florea. Acesta şi-a început tirul acuzaţiilor la adresa companiei cu problema bugetului. „Au avut tupeul să strecoare bugetul repede fără să fie bugetul local şi cel naţional votat numai de dragul de a-şi onora propriile interese. Priorităţile lor nu au fost pentru calitatea apei sau urmărirea lucrărilor ci pentru satisfacerea clientelei dictată în afara graniţelor ţării. Pentru firmele din Târgu-Mureş a fost un dezastru acest lucru pentru că nu au putut participa, nu au fost agreate iar ei au lucrat şi au ţinut oraşul sub asediu”, a mai spus Florea.
Edilul a acuzat conducerea companiei de anumite nereguli în ceea ce priveşte lucrările efectuate în zone ale oraşului, în special în cartierul Unirii, de proasta calitate a apei, de urmărirea intereselor personale şi de faptul că directorii primesc salarii exorbitante faţă de performanţele obţinute.
Poziţia Aquaserv la acuzaţiile aduse de edil a fost exprimată clară. Nicolae Tomuleţiu, purtător de cuvânt a ţinut să precizeze faptul că Aquaserv organizează multe licitaţii dar că nu se pune problema de aşa ceva. Potrivit acestuia situaţia creată în cartierul Unirii nu este din vina Aquaserv. „Lucrările din Unirii nu sunt executate de Aquaserv ci de firmele care au câştigat licitaţia organizată la Bucureşti de Ministerul Finanţelor în cadrul programului ISPA. Aquaserv este beneficiar al acestor lucrări şi noi dorim să se termine cât mai repede. Nu avem venituri până nu se realizează aceste lucrări”, ne-a declarat acesta.
Lucrările la uzina de apă afectează calitatea apei, a mai susţinut primarul care a şi îndemnat cetăţenii să nu consume apă de la robinet, afirmaţia fiind negată de reprezentantul Aquaserv. „Nu ne permitem să ne jucăm cu calitatea apei. Se efectuează lucrări de reabilitare la uzina de apă dar acestea nu afectează calitatea apei potabile”, a încercat să ne liniştească Tomuleţiu.
Acuzaţiile primarului nu s-au oprit aici. Acesta a mai susţinut că salarul directorului se prefigurează la 970 de milioane de lei pentru anul 2009. In replică, Nicolae Tomuleţiu ne-a explicat că salariul fix al directorului este de aproximariv 7.000 de lei/lună, venit net. „Venitul directorului este de aproximativ 7.000 de lei net pe lună. Acesta are dreptul la un premiu egal cu 12 salarii în baza contractlui de mandat”, ne-a spus Tomuleţiu. „Acest premiu este aprobat de Consiliul de Administratie şi de Adunarea Generală a Acţionarilor din care face parte şi Consiliul Local. Acest premiu se poate acorda numai dacă societatea îşi îndeplineşte indicatorii de performanţă”, a mai spus acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE