Asociatia Domus Orizont, o sansa pentru fetele nevoiase Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

Asociatia Domus Orizont, o sansa pentru fetele nevoiase

p_5_1_35.jpg
Fetele cu varsta peste 18 ani, care parasesc sistemul de protectie al copilului sau care provin  din familii cu probleme sociale grave, gasesc un real ajutor la Asociatia Domus Orizont.
Asociatia Domus Orizont din Targu Mures functioneaza sub egida Fundatiei CJD Domus din Cristuru Secuiesc, judetul Harghita si a luat fiinta in anul 2004. Are ca scop ajutarea fetelor peste 18 ani, proveniţi din centrele de plasament sau famillii cu probleme sociale grave, angajându-se la protecţia drepturilor şi intereselor legitime ale acestora. Asociaţia acordă clienţilor săi sprijin material şi moral, în vederea încadrării lor în societate, pentru a deveni persoane autonome. Asociatia beneficiaza de doua apartamente in cartierul Dambu Pietros din Targu Mures a cate doua camere fiecare, unde pot fi gazduite opt fete. „Ne-am gandit ca este o idee buna sa acordam sprijin unor fete care nu au posibilitati financiare, care nu au unde locui mai ales daca provin din centrele de plasament. Noi le oferim o locuinta, suport in cautarea unui loc de munca, ajutor in scrierea proiectelor pentru studenti, consultatie pentru probleme personale si oficiale, precum si activitati pentru petrecerea timpului liber. Ne ocupam doar de fete deoarece consideram ca acestea ar avea mai mare nevoie de ajutorul nostru. Pe moment avem doar trei fete, deoarece cele care au fost, au plecat sau au fost obligate sa plece deoarece nu au respectat anumite reguli, cum sunt pastrarea linistii in scara blocului”, a precizat Simo Terez, asistent social si coordonator al punctului de lucru Asociatia Domus Orizont din Targu Mures.  
Cazare gratuita pentru studentii care nu lucreaza
În prezent Asociaţia Domus Orizont este finanţată 100% de către Asociaţia Orizont din Germania. „Oferim contracte de inchiriere pe o perioada  cuprinsa intre 1-3 ani. Studentele care nu lucreaza beneficiaza de gratuitate, cheltuielile de intretinere ale acesteia fiind suportate de asociatie. Dar in cazul acesta ii monitorizam permanent situatia scolara. Pentru cele care lucreaza, chiria este intre 20-50 lei, iar  cheltuielile de intretinere sunt suportate o parte de ea, o parte de asociatie. Speram sa gazduim curand alte cinci fete, mai ales ca nu de mult a fost renovat unul dintre apartamente”, a mai spus Simo Terez.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE