Silviu Morariu saluta divizarea propriu zisa a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Târgu-Mures Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Silviu Morariu saluta divizarea propriu zisa a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Târgu-Mures

p_14_1_15.jpgManagerul Spitalului Clinic Judetean Mures, doctorul Silviu Morariu, s-a declarat multumit de decizia consilierilor judeteni, care au votat ieri trecerea mai multor imobile din administrarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Târgu-Mures în cea a Spitalului Clinic Judetean Mures. Conform acestuia, decizia consilierilor este una benefica pentru calitatea actului medical, care va putea astfel beneficia de viitoare investitii.

Reporter: Sunteti multumit de decizia Consiliului Judetean?
Silviu Morariu: Ca manager sunt multumit pentru ca putem sa demaram o serie de proiecte, sa ne asumam toate responsabilitatile care ne revin în cadrul conducerii Spitalului Clinic Judetean Mures. Pâna acum nu am avut posibilitatea de a demara proiectele despre care am vorbit si care sunt extrem de necesare pentru populatia Târgu-Muresului si nu numai, cum ar fi prevenirea si tratarea cancerului de sân, dezvoltarea îngrijirilor paliative, înfiintarea unui cabinet de neonatologie pentru copii foarte mici si a unui centru de recuperare neuromotorie. În alta ordine de idei putem trece la o îmbunatatire a conditiilor hoteliere în aceste spatii pentru ca neavând drept de administratie nu am putut nici sa investim în îndeplinirea planurilor de conformare de care am fost conditionati pentru obtinerea autorizatiei de functionare.
Ca individ, decizia de azi a consilierilor înseamna o responsabilitate suplimentara, deoarece exista o serie de entitati de la care odata cu spatiile preluam si raspunderea, în unele cazuri care tine de penal.
Rep.: La ce va referiti?
S.M.: Cel mai elocvent exemplu este situatia centralelor termice.
Multe dintre ele sunt neautorizabile, dar raspunderea ne revine în totalitate. E imposibil sa aduci îmbunatatiri, sa modernizezi, într-un cuvânt sa investesti în ceva ce nu ai în administrare. Investitiile sunt extrem de necesare pentru a aduce aceste spatii la standardele cerute si pentru a crea conditiile de functionare optime în unitatile medicale.
Rep.: Este benefica aceasta decizie pentru mureseanul de rând?
S.M.: Da, în masura în care noi am constientizat responsabilitatile si ni le vom putea asuma tot ceea ce înseamna calitate în Spitalul Clinic Judetean Mures se va rasfrânge pozitiv în calitatea actului medical oferit târgumuresenilor, dar si pacientilor din alte judete.
Rep.: Urmeaza perioada de transfer care va dura 30 de zile…
S.M.: Într-adevar, va fi o perioada extrem de grea pentru ca suntem absolut hotarâti sa nu preluam spatiile decât pe baza unor protocoale precise si a unor procese verbale de predare primire astfel încât sa avem o vedere foarte clara asupra a ceea ce preluam.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE