“Un copil stapanit de un duh rau este un inger in lanturi” Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

“Un copil stapanit de un duh rau este un inger in lanturi”

p_7_23.jpgEvanghelia de ieri ne arata ca iubirea unei mame pentru copilul sau este mai presus de mandrie si doar staruinta si rugaciunea sa catre Dumnezeu poate duce la vindecarea copilului ei .

Sute de credinciosi s-au adunat ieri la Biserica cu hramul Sfintii Trei Ierarhi din Targu-Mures, pentru a participa la oficierea slujbei Sfintei Liturghii, pentru a asculta invataturile Sfintei Evanghelii care ne-a vorbit de durerea unei mame atunci cand copilul sau se afla la ananghie, iubirea si taria cu care se roaga o mama pentru sanatatea copilului ei. “Evanghelia de asazi ne vorbeste de o canaanianca ce  se roaga Domnului Iisus Hristos cu staruinta pentru fiica ei bolnava. Dar Domnul Iisus nu o asculta, ci intarzierea cu care  o lasa sa se roage mai departe, are menirea de a vedea taria credintei cu care se ruga aceasta femeie. Ucenicii au incercat si ei o oarecare mijlocire, dar Domnul a continuat in aceeasi nota, tocmai pentru a vedea staruinta, dragostea si insistenta cu care se ruga femeia. Uitandu-ne la Evanghelie observam doua strigate, mai intai strigatul de durere al acestei mame, strigatul de rugaciune, iar in finalul Evangheliei observam strigatul Domnului Iisus care nu face altceva decat sa aprecieze in mod deosebit, rugaciunea acestei mame, “ O femeie, mare este credinta ta”.
Scopul scoate in evidenta doua lucruri, mai intai bunatatea cea mare a Lui Dumnezeu care indiferent de pozitia in care suntem noi nu ramane surd la rugaciunea noastra. Al doilea lucru se refera la calitatea acestei mame, care se ruga pentru fiica ei, care, mai bine ca nimeni alta, stia suferinta in care se zbatea propriul ei copil, “Doamne fiica mea e rau”. Un copil stapanit de un duh rau  este un inger in lanturi, noi ne uitam la copii nostri care trebuie sa fie fii ai Lui Dumnezeu. Daca copiii nostri au gresit intr-un fel sau altul, noi trebuie sa ne rugam, sa strigam in nadejde cu o rugaciune fierbinte si insistenta”, a marturisit Nicolae Ludusan, preotul parohiei Sfintii Trei Ierarhi din Targu-Mures.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE