Mircea Musgociu detine 3,6% din Bursa de Valori Bucuresti Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

Mircea Musgociu detine 3,6% din Bursa de Valori Bucuresti

p_3_1_98e032.jpgOmul de afaceri muresean Mircea Nicolae Musgociu a devenit, în decembrie 2009, cel mai mare actionar al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu o cota de 3,6% din capitalul operatorului de piata, adica peste 270.000 de titluri BVB. Tranzactia a fost facuta publica doar ieri pentru ca înscrierea în Registrul Actionarilor dureaza, de regula, câteva saptamâni. Ultimele tranzactii despre care exista date publice sunt vânzarile de actiuni realizate de cântaretul Tudor Chirila în octombrie 2009, la pretul de 31 de lei/actiune. La acel pret, valoarea operatorului de piata este de circa 56 milioane de euro, ceea ce înseamna ca valoarea titlurilor detinute de Mircea Nicolae Musgociu se ridica la aproximativ 2 milioane de euro.
Mircea Musgociu detine peste 5 procente din unitatile de fond STK Emergent si este actionar majoritar al firmei Sedcom Librarii Mures SRL din Târgu-Mures, care a înregistrat în anul 2008 o cifra de afaceri de 425.000 de euro. Actionarul majoritar al BVB este si fondatorul firmei Profitec din Târgu-Mures,  producator de încaltaminte, fabrica pe care a vândut-o în cursul anului trecut si care potrivit Ministerului de Finante a derulat în anul 2008 afaceri de 1,1 milioane de euro.
Mircea Nicolae Musgociu are 46 de ani, este de profesie inginer electronist si a intrat în afaceri cu firma de cablu TV Telesatco, pe care a vândut-o în anul 2005 firmei Romsat.
Vom reveni cu un interviu acordat de Musgociu în numarul de luni al Ziarului de Mures.

“Confirm cu placere pentru cotidianul Zi de zi ca am preluat ca persoana fizica si persoana juridica un procent de 3,6% din BVB. Daca nu investesti bani în Bursa de Valori Bucuresti atunci în ce sa crezi, ca doar aceasta reprezinta esenta capitalismului. Este o investitie extrem de importanta pentru mine, mai ales ca în acest an BVB va deveni, din societate închisa, societate listata la Bursa. Daca avem în vedere interesul manifestat de Bursa de la Budapesta si cea de la Viena, ca sa enumar doar câteva dintre cele mai apropiate, cred ca urmeaza o epoca interesanta”, a declarat mureseanul Mircea Musgociu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE