Dovedesti ca ai studii in plus, ai pensia recalculata Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Dovedesti ca ai studii in plus, ai pensia recalculata

p_12_1_25.jpgTermenul pana la care pensionarii mai pot depune acte doveditoare ale studiilor efectuate, in vederea recalcularii pensiilor, a fost prelungit pana la sfarsitul lunii ianuarie 2011. Pana la scadenta
la Casa Judeteana de Pensii Mures mai sunt asteptati 12 mureseni pentru a-si depune aceste acte.
Decizia de prelungire a fost motivata de Ministerul Muncii prin sprijinirea “pensionarilor, care nu au putut, din motive obiective, sa procure actele necesare dovedirii perioadelor care atesta îndeplinirea conditiilor privind forma de învatamânt si durata studiilor ce au fost valorificate la recalcularea pensiilor”, prin Ordinul nr. 14 din 4 ianuarie 2010. In acest context, avand in vedere ca mai exista persoane care nu au reusit pana in prezent sa intre in posesia documentelor prevazute de legislatia in vigoare, ministerul a decis prelungirea perioadei de depunere a actelor respective. “La data respectiva probabil nu au putut face dovada si in sensul acesta noi am luat o declaratie pe propria raspundere, urmand ca persoana respectiva, in termen de sase luni  cum era si legea la data respectiva sa aduca actele. Acum prin Ordinul 14 s-a prelungit termenul pana in 2011. La noi inca 12 persoane ar mai trebui sa aduca dovada respectiva”, a declarat Roxana Iliescu, responsabil Relatii Comunicare la CJP Mures.
Potrivit prevederilor
Legii nr. 19/2000, se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele în care asiguratul a urmat cursurile de zi ale învatamântului universitar, pe durata normală a studiilor, cu conditia absolvirii.
Pentru a dovedi durata studiilor si absolvirea acestora, pensionarii trebuie sa depuna diploma si/sau foaia matricola, iar în cazul în care din aceste documente nu rezulta îndeplinirea conditiilor cerute, la cererea de recalculare a pensiei se anexeaza o declaratie pe propria raspundere. Pensionarii aflati în aceasta din urmă situatie sunt obligati sa prezinte, pâna la sfârsitul lunii ianuarie 2011, documentul original care atesta îndeplinirea conditiilor privind forma de învatamânt si durata studiilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE