Românii uită să se-nmulţească! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Românii uită să se-nmulţească!

p_12_poza_1.jpgPopulaţia României a scăzut cu 4.624 persoane, în luna noiembrie 2009, comparativ cu luna precedentă, din cauza sporului natural negativ, potrivit Institutului Naţional de Statistică. În luna noiembrie, s-au născut 17 306 copii cu 2 736 mai puţini decât în luna octombrie. Excedentul numărului decedaţilor faţă de numărul născuţilor a determinat scăderea numărului populaţiei în luna noiembrie cu 4.624 persoane şi continuă să scadă. Ne depăşeşte viaţa fără să ne dăm seama? Uităm să trăim, din cauza problemei banilor? Uităm să ne dezvoltăm, educând noua generaţie, sau ne e frică pentru viitorul lor? De ce s-au oprit românii din “a face copii”?

“Oamenii sunt prea găbiţi pentru a se mai gândi la propria viaţă. În plus, mai e şi criză. Eu am doar 18 ani, nu mă gândesc la copii încă şi nici nu mă voi gândi atâta timp cât nu o să am cu ce-l creşte.”
Monica
“Lumea nu mai are bani şi timp pentru copii. Omul modern e tot mereu pe fugă, deşi “modern” e mult spus pentru ţara noastă care e cu 30-50 de ani în urmă faţă de alte ţări, mai dezvoltate.”Bianca“Nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă. Eu nu am putut face copii timp de mulţi ani, dar după multe tratamente am răzbit, la 38 de ani reuşind să fac un copil, care are acum 16 ani. Cine îşi doreşte cu adevărat un copil, îl poate face, indiferent de problema banilor.”Raus Maria“Românii nu mai fac copii de frică, că nu le pot oferi un viitor sigur. Viaţa e nesigură în România de 20 de ani încoace şi nu de acum. Criza va trece, criză e în toată lumea. Majoritatea cuplurilor din ziua de azi fac doar un copil, sau maxim doi.”Mariana

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE