Al 13-lea salariu, un vis frumos pentru bugetari Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

Al 13-lea salariu, un vis frumos pentru bugetari

p_7_1_397c30.jpgCriza se simte tot mai mult în buzunarele salariatilor… se taie din unele salarii, nu se mai pun bani la pensii si tot asa. O alta masura este si disparitia salariului cu numarul 13. Premierul României, Emil Boc, a luat aceasta decizie pentru ca „daca nu maresti pensiile, nu poti da alte prime pe timp de criza". Astfel, din moment ce pensiile nu vor fi marite, nu se vor da nici alte prime pe timp de criza.
Asadar, al 13-lea salariu ramâne doar un vis frumos al celor care îl primeau pâna acum. Premierul Emil Boc a precizat ca acest lucru nu mai este posibil din cauza conditiilor economice grele prin care trece tara. „Fiecare minister are sumele aprobate prin legea bugetului de stat si evident ca daca nu maresti pensiile, nu poti da nici alte premii la un moment dat pentru ca trebuie sa ne gândim cum putem gestiona cât mai bine aceste resurse", a mai declarat Emil Boc.

Pâna unde se vor întinde restrictiile?
„Ce parere pot sa am? Nu este corect sa se taie câte un drept din ale salariatilor. Aceasta masura nu bucura absolut pe nimeni. S-au luat multe decizii pâna acum… sporurile s-au redus, salariile au fost înghetate. Suntem curiosi pâna unde se vor întinde aceste masuri de restrictie. Pâna la urma o sa ne trezim ca într-o frumoasa zi o sa ne explice ca trebuie sa muncim nu opt ore, ci cel putin 24 si pe gratis câteva luni sau un an de zile. Pentru noi este dureros si nu prea putem întelege faptul ca într-o parte se taie, iar la diferite agentii si ministere bugetele au crescut enorm. Credem ca nu este o echitate pentru ca daca e o perioada de criza trebuie sa strângem cureaua atunci ar fi corect sa facem toti acest lucru.”  
Markos Gyorgy, presedinte Cartel Alfa Mures

Vom protesta!
„Al 13-lea salariu nu a fost cuprins în bugetul pe 2010. Pe 2009 se acorda. Era un drept al nostru si vom protesta ca sa ramâna. Promisiunea a fost ca nu se va modifica nimic din ceea ce a fost anul trecut pentru învatamânt, inclusiv al 13-lea salariu. La urmatoarea rectificare o sa fie cuprins. O sa avem o sedinta pentru evaluarea cererilor de disponibilizari si o sa punem si aceasta problema. Problema nu va ramâne nerezolvata pentru ca este un drept câstigat.”   
Ioan Sacarea, presedintele sindicatului „Spiru Haret” Mures  

Nu cred ca se refera la noi!
„Cum sa faca asa ceva? Eu acum aud de aceasta decizie care este chiar culmea. Nu ma intereseaza daca îl pune Boc sau nu îl pune. Nu cred ca se refera la noi. Anul acesta, în ianuarie, am luat al 13-lea salariu pe 2009. Nu este corect deloc dar noi nu cred ca intram în aceasta categorie. Este vorba de cei din autoritatile centrale: politia, jandarmeria, cei care apartin de stat. Noi nu intram sub incidenta acestui act. Dar daca se va taia si de la noi înseamna ca… treaba este clara.”    
Silvia Moldovan, presedintele sindicatului CJ Mures.

Sindicatele vor protesta!
„Nu cred ca este o decizie buna. Este un drept al nostru. Guvernul ne-a promis ca nu vor avea loc diminuari în ceea ce priveste salarizarea si acum au schimbat. Este o masura împotriva careia sindicatele vor protesta.”
Calin Cocis, presedintele UJSL, filiala CNSLR Fratia     

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE