Am fost colegi la “Europa” in clasa D primara! Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Am fost colegi la “Europa” in clasa D primara!

p_6_51e254.jpg
Pe o ninsoare viscolita am ajuns la Gimnaziul “Europa” din str. Horea nr. 19 Clasa I D cu un efectiv de 16 elevi tocmai se intorceau din pauza si povesteau cu insufletire cum s-au bulgarit in aceasta iarna venita ad-hoc peste noi. Vazand pe afisierul scolii articolele aparute despre alte doua clase de la ei din scoala, erau deja in tema si isi asteptau randul cu nerabdare ca sa-mi povesteasca despre meseriile pe care ar vrea sa le urmeze cand vor fi mari. Primul care a spart gheata a fost un “Toldi Miklos” in devenire, un baiat nascut la Budapesta, care vrea sa se faca pompier. “Eu si fratele meu am crescut la Budapesta. Acolo am fost in vizita la o unitate de pompieri. Au aprins un boschet si eu l-am stins cu furtunul. Apoi m-am urcat si in masina lor si de atunci imi place meseria asta,” mi-a explicat Botond. (Joaca baschet, de aceea e inalt). O fetita dintre cei care iubesc animalele si se viseaza veterinari, mi-a spus:” Noi acasa avem animale, gaste si o caprioara. Aproape toti au caprioare. Cumpara de la vanatori. Cand au adus-o acasa intr-o punga era cat un pui de catel. Acum e mai mare, dar nu o mancam”, s-a grabit ingrozita sa alunge pana si ideea unei asemenea atrocitati. Vazand ca nu prea inteleg, mi-a explicat ca e fata caprioara ei si nu se mananca! Un baietel vrea sa devina militar, desi taticul lui repara jucarii, “nu, nu pistoale, jucarii din alea de pe televizor”, lui ii place sa traga cu pusca!
 “Dupa 23 de ani de vechime in invatamant pot sa declar  cu convingere ca aceasta vocatie a fost cea mai buna alegere, desi  venea la sugestia mamei mele,” a spus institutor Kopacz Eniko care considera ca “sa te apleci la copii si sa-i educi cu daruire, ca dupa sfarsitul ciclului primar sa-si continuie zborul pentru cunoasterea universului, nu poate fi decat cea mai nobila meserie.”
Educatoare, dentist, pictorita (lucreaza in tempera), ornitolog(admira siomii), fotbalist(portar) si sef (“ca tati, care dezmembreaza masinile la atelier, dar nu el lucreaza, el e numai sef”) s-au aliniat pentru poza de grup, asteptand cu nerabdare sa se vada in ziar!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE